Nog een whiskyfestival in de planning: Whisky & rum aan zee

Nieuws
zaterdag, 02 september 2023 om 17:00
festival foto
Het whiskyfestivalseizoen is losgebarsten! Dat betekent dat het de komende maanden druk en gezellig wordt met allerlei whiskyfestivals. We hebben weer een nieuwe om aan de lijst toe te voegen: Whisky & rum aan zee.
Dit festival vindt voor de zeventiende keer plaats in IJmuiden. Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Het Whisky & Rum aan Zee festival staat voor nieuwe ontdekkingen op gebied van gloednieuwe rum en whisky releases, gezelligheid, educatie op een heerlijke ontspannen wijze. Wat is er nu mooier om dit met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers weer te gaan beleven! Kom dan naar ’Whisky & Rum aan Zee’

Pure whisky of cocktail tijdens Whisky & rum aan zee

Het festival dat voor de deur staat bevat meer dan veertig standhouders en dat houdt in dat er er veel whisky, maar ook rum aanwezig is. Verder kunnen er naast pure whisky ook cocktails gedronken worden.
Ook zullen er allerlei mastersclasses gegeven worden, zoals één van de Kyro Distillery uit Finland.

Wanneer vindt Whisky & rum aan zee plaats?

Het festival vindt plaats op zaterdag 7 oktober en er zijn twee sessies: één van twee uur ’s middags toten met half zes ’s avonds en één van zeven uur ’s avonds tot en met half elf. Tickets kosten 37,50 per stuk. Mocht je nu in een gekke bui zijn en beide sessies bij willen wonen (dit adviseren we niet, gezien whisky iets is om te proeven) kan dat ook. Dan is er de mogelijkheid om een passe partout ticket te kopen. Dit kost je 67,50 euro.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de officiële website.
Meer weten over welke toffe whiskyfestivals binnenkort naar Nederland of België komen? Bezoek dan onze kalender met daarop de belangrijkste data.
Nog nooit naar een whiskyfestival geweest? Lees dan eens één van onze sfeerverslagen.