Tien toffe ijsblokjes om de beste whisky cocktails koel te drinken

Tien toffe ijsblokjes om de beste whisky cocktails koel te drinken

Het weer wordt steeds wat beter in Nederland. Dat betekent dat jij kan genieten van vitamine D en misschien doe je dit wel met een lekkere whiskycocktail in de hand. Dit zijn tien toffe ijsblokjes om je whisky mee te koelen of in om in je whiskycocktail te stoppen!

Doodshoofden oftewel schedels

We beginnen dit artikel meteen met een lugubere vondst. Met deze vorm kun je namelijk doodshoofden van ijs maken en dat in je whiskycocktail stoppen. Een beetje ludiek wellicht, maar dan weet je zeker dat je wel opvalt met je drankje. Dus durf jij het aan om een lekkere Manhattan te drinken met een schedel in je gas? Je betaalt slechts 9,99 euro.

Dino’s

Elk kind heeft vroeg of laat een fase waarin hij helemaal fan is van dino’s. Sommigen slaan die leeftijd zelfs nooit over. De Jurassic Park films zijn dan ook gewoon tof! Schaam je niet als je af en toe eens zin hebt om te genieten van een T-Rex of een ander bruut beest én doe vooral eens een een dino in je whisky. Waarom ook niet?! De siliconenkit is vriesbestendig en ook vaatwasser bestendig.

Foute ijsblokjes

We prijzen deze ijsblokjes liever niet té veel aan, maar goed, het is een feit: sommige mensen houden van fout. Daarom is de categorie foute ijsblokjes opgenomen in dit artikel, een soort paraplu voor meer dan één optie. Je kan wel raden wat er fout is. Piemels, wiet… jawel, daar zijn gewoon ijsblokjes van. Meer zeggen we er niet over.

Hartjes

Om dan meteen maar een zoet en lief onderwerp aan te snijden: doe eens een hartje in je whisky of whiskycocktail. De standaard vorm zijn blokjes, maar hartjes zijn natuurlijk vele malen leuker. Een tip van ons: zin in een unieke date? Ga dan gewoon samen whiskycocktails op een avond maken en dan zijn hartjes ijsbokjes natuurlijk de perfecte manier om je drankje af te maken. Durf jij het aan?

Titanic

Als je eenmaal die date hebt binnengeslingerd en misschien dit wel hebt kunnen bestempelen op termijn als een leuke en gezonde relatie hopen we natuurlijk niet dat je romance neergaat als een zinkend schip als Titanic. Toch zijn deze bootjes van ijsblokjes wel erg leuk. Ze lijken iets groot qua vorm, maar zijn zeker origineel om eens in een glas te doen.

Poezen

Veel Nederlanders hebben huisdieren in huis en honden en katten zijn daarbij geen uitzonderingen. Als jij een kattenfreak bent en van whisky houdt, zijn deze ijsblokjes misschien wel wat voor jou. Even water indoen en in de vriezer doen en na een aantal uur heb je de vorm van een poes. Skattig toch? Het staat net wat leuker in je glas om een uniek ijsblokje erin te hebben.

Tien toffe ijsblokjes om de beste whisky cocktails koel te drinken

Pootafdruk

Om dan meteen even in de dierensfeer te blijven, zit je met het volgende ijsblokje ook wel goed. De pootafdruk! Is het je net even te veel van het goede om een complete hond in je drankje te doen, kies er dan eens voor om je whiskycocktail op te vrolijken met een pootafdruk. Ook dit ijsblokjes vat in de categorie schattig.

Varkentjes

Ben je niet van huisdieren, maar meer van vee? Dat kan natuurlijk ook. Dan kun je ervoor kiezen om ijsblokjes te maken in varkentjes vorm. De ijsblokjes hebben niet zoals de hondjes de hele vorm van een varken, maar enkel een hoofdje en dat zorgt ervoor dat de ijsblokes er redelijk schattig uitzien. Geef maar toe: heb jij er ooit aan gedacht om voor iemand een whiskycocktail te maken en daar een varkentje in te stoppen?

On the rocks

We hebben nog een paar dieren voor je. Je kan natuurlijk ook flamingo's in je drankje stoppen. Wie denkt aan de zomer, ziet vaak mensen in het water in ene roze flamingo. Wij raden je aan er gewoon één in je drankje te stoppen. Lekker zomers!

Lichtgevende ijsblokjes

En dan komen we bij de laatste soort ijsblokjes, wat zeker de niet de minste ijsblokjes zijn. Wist je dat er lichtgevende ijsblokjes bestaan? Jazeker, daarmee verlicht je je drankje! Hoe uniek is dat?! De vorm is weliswaar minder spectaculair dan de rest hierboven, maar leuk is het zeker om eens een whiskycocktail te serveren met lichtgevende ijsblokjes.

Tot zover ons artikel met Tien daarin 10 toffe ijsblokjes om de beste whisky cocktails koel mee te drinken. Deze ijsblokjes kun je allemaal maken en zullen na verloop van tijd dus ontdooien en niet anders zijn dan water. Er bestaan ook ijsblokjes die hun vorm behouden, de zogeheten whisky rocks. Daar berichten we jullie een andere keer over.

Als jullie zelf nog leuke ijsblokjes gespot hebben, deel het vooral met ons in de reacties! Check ook de rest van onze toplijstjes.

Hoofdfoto: Pixabay

Lees meer over:
Top 10 cocktails

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties