Onafhankelijke whisky bottelaar Brave New Spirits kondigt nieuwe whisky’s aan

Nieuws
maandag, 02 september 2024 om 17:00
whisky heroes batch2
De onafhankelijke whisky bottelaar Brave New Spirits heeft The WhiskyHeroes Batch 2 aangekondigd. Deze batch bestaat uit maar liefst zes nieuwe whisky’s en bevat meerdere soorten whisky’s van diverse distilleerderijen.
De tweede batch volgt op de eerste batch eerder dit jaar. De serie bestaat uit single malt en single grain whisky’s. De whisky’s zijn afkomstig uit de volgende distilleerderijen: Tamdu, Glendullan, Inchgower & Nort British.

Wat is er bekend over Brave New Spirits Batch 2?

De whiskyflessen zijn allemaal voorzien van een age statement. Verder hebben de flessen whisky gerijpt in of een bourbon vat of een sherryvat, inclusief PX, Palo Cortado & Oloroso.
Hoewel de nieuwe flessen voor iedereen zijn bedoeld, zijn sommige expressies exclusief gebotteld voor een bepaalde markt. Daar zit Nederland niet tussen, maar wel het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Belize.
Alle whisky’s kenmerken zich doordat het single cask of small batch releases zijn. Daarnaast is het uiterlijk van de flessen opvallend met kleurrijke labels en aparte namen. Deze zijn allemaal gebaseerd op vintage avonturen van romans en artwork. De namen van de nieuwe whisky's zijn als volgt:
  • The Relic of the Shore (afkomstig van Inchgower Distillery)
  • The lure of the Sirens (afkomstig van Tamdu Distillery)
  • Gathering on the seven hills (afkomstig van Glendullan Distillery)
  • Rise of the Ardphroaig (afkomstig van Ardmore Distillery)
  • Blazing Mystery (afkomstig van North British Distillery)
  • Agent Ivy Chronicles in Cadiz (afkomstig van Blair Athol Distillery)

Steeds meer landen voor de whisky’s van Brave New Spirits

Een woordvoerder van Brave New Spirits is erg blij met de lancering naar meerdere landen: ‘We kijken er naar uit om te zien hoe de nieuwe WhiskyHeroes-reeks de whiskyfans over de hele wereld bereikt en om de retailers & distributeurs te ondersteunen met hun evenementen tijdens de drukke eindejaarsperiode. De WhiskyHeroes reeks is nu beschikbaar in meer landen dan ooit tevoren en zijn ook de eerste releases van Brave New Spirits die beschikbaar zijn in landen zoals Denemarken, Zweden & Uruguay.’

Wat is Brave New Spirits?

Brave New Spirits werd opgericht in de pandemie, in 2020 om preces te zjin. Het bedrijf zit in Glasgow. Daar worden een aantal whiskymerken, waaronder The Highland Shepherd Single Malt & Lighthouse Blended Scotch geproduceerd, samen met hun limited edition Cask Noir en Whisky of Voodoo assortimenten.

Witchburn in  Campbeltown

Een jaar geleden (augustus vorig jaar) kreeg het bedrijf een bouwvergunning voor haar eerste distilleerderij. Dit betreft een waar je msischien al wel van gehoord hebt, namelijk Witchburn in Campbeltown. Deze distilleerderij zal een productiecapaciteit hebben van meer dan 2 miljoen liter per jaar en zal worden aangedreven door groene en hernieuwbare energiebronnen. Naar verwachting gaat deze distilleerderij volgend jaar open en zal dan begonnen worden met de productie van gedistilleerde dranken.
Meer weten over Brave New Spirits? Bezoek dan de officiële website.
Proeverij dop voor COPITA glas - Glencairn Crystal Scotland Image
Proeverij dop voor COPITA glas - Glencairn Crystal Scotland
EUR13.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS