Na een jaar verbouwen is deze Japanse whisky distilleerderij af

Nieuws
dinsdag, 03 september 2024 om 7:00
hakushu japanese whisky stills
In de Japanse Yamanashi prefectuur is afgelopen jaar de Hakushu distilleerderij flink op de schop gegaan. De stokerij onderging een verbouwing, waarbij verschillende delen werden vernieuwd. Moederbedrijf Suntory kondigt nu aan dat de verbouwing er bijna op zit.
Op dit moment wordt de laatste hand aan de Japanse whiskyfabriek gelegd. Daarmee heeft de verbouwing ongeveer een jaar geduurd. De werkzaamheden begonnen vorig jaar toen de Hakushi Distillery haar vijftigste verjaardag vierde.

Wat is er verbouwd bij de Japanse Hakushu distilleerderij?

Met de verbouwing bij de Japanse distilleerderij heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat er voortaan gist gekweekt kan worden bij Hakushu. Dit is een belangrijk onderdeel bij het stoken van de whisky en doordat dit voortaan binnen de eigen deuren gedaan kan worden, is een hoge kwaliteit verzekerd.
Daarnaast is er een traditionele moutvloer gebouwd waar de gerst van de whisky gemout wordt. Op de nieuwe moutvloer zal de gerst voor de whisky geweekt en omgeschept of geharkt worden, zoals dit vroeger al gebeurde in distilleerderijen.
De vogelbrug bij de Hakushui distilleerderijDe vogelbrug bij de Hakushui distilleerderijDe nieuwe Hakushu moutvloer is traditioneelDe nieuwe Hakushu moutvloer is traditioneelToeristen kunnen ook eten en drinken bij HakushuToeristen kunnen ook eten en drinken bij Hakushu

Ook aan whisky toeristen gedacht

Als derde onderdeel van de verbouwing bij de distilleerderij is er het een en ander voor bezoekers geregeld. Er is een brug gebouwd die het naastgelegen vogelreservaat met de distilleerderij verbindt. Ook is afgelopen jaar Hakushu Terrace, een nieuw restaurant, gebouwd. Hier kan bijvoorbeeld een Suntory cocktail met Hakushu whisky gedronken worden en een hapje gegeten worden.
Suntory heeft meteen een nieuwe tour in het leven geroepen met de naam Hakushu Monozuri Tour Prestige. Daarmee wordt de huidige tour vervangen. De nieuwe rondleiding neemt bezoekers mee door de stokerij en de geschiedenis ervan.
Afgelopen jaar werd niet alleen de Hakushu Distillery 50 jaar oud. Moederbedrijf Suntory vierde haar 100ste verjaardag. Dat werd groots gedaan met een video en een aantal exclusieve en gelimiteerde expressies, waaronder een Hibiki, Yamazaki en een Hakushu whisky.
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR29.01
Op voorraad
Koop op bol.
Foto's: Suntory

POPULAIR NIEUWS