Poseren voor foto’s in Costa Rica doe je zo: ‘Whiskyyyyyyyy!’

Nieuws
zaterdag, 29 juli 2023 om 18:00
tabacon whisky
Cheeeeeeese!’ We roepen het allemaal, of je nu wel of niet van kaas houdt. Het is namelijk typisch Hollands om te zeggen als je op de foto gaat. Zodat er waarschijnlijk wat leuke lachjes op te gekke kiekjes komen te staan. Maar wist je dat ze in Costa Rica heel wat anders zeggen?
In Costa Rica is het heel gebruikelijk om whiskyyyyy te roepen als je op de foto moet. Een andere optie is Pura vida (puur leven).
De bedoeling is precies hetzelfde als bij ons Nederlanders, maar stiekem in de betekenis zó anders. Wat heb je liever: een hapje kaas of een glas whisky?

Whiskyyyyyyyy!

Enfin, terug naar het fotograferen. In meer Midden-Amerikaanse landen is het de normaalste zaak van de wereld om whisky te roepen voordat een foto geschoten wordt. Het overkwam ondergetekende tijdens een etentje in Fortuna bij een hip restaurant. De serveerster wilde een mooie maken en zei: roep maar whisky. Nou, met veel plezier!

Film met de titel Whisky

Er is een film uit Uruguay op de markt met de titel Whisky. Zonder te veel te willen spoilen, is het een film die bijzonder weinig met whisky te maken heeft. Het is eerder een verhaal over mensen met een ongelukkig leven en waarbij een sokkenfabriek centraal staat. Dat de film de naam whisky draagt heeft te maken met één belangrijke scene uit de film: er moet een foto geschoten worden en dan krijgen de mensen die op de foto moeten hun opdracht te horen. Ze moeten whisky roepen.
Precies hetzelfde is dus aan de hand in Costa Rica en een rondje Google laat zien dat dit nog in veel meer landen gebeurt, waaronder Guatemala. Dus ga je ooit op reis naar Costa Rica, Guatemala, Uruguay of iets in de buurt, maak dan lekker veel foto’s van mensen en geef ze de opdracht om whisky te roepen. Dit kan zelfs al om zeven uur ’s morgens!

Poll

POPULAIR NIEUWS