Redbreast komt met 10 Years whiskey

Nieuws
donderdag, 05 oktober 2023 om 11:00
redbreast 10yo
Redbreast heeft een exclusieve 10-jarige whiskey op de markt gebracht. Het gaat om Ierse whiskey die gerijpt heeft in vier verschillende vaten. De drank gaat door het leven onder de naam: Redbreast 10 Year Old Distillery Edition.
Het gaat om een reproductie van een whiskey, waarvan in geen vijftig jaar een nieuwe expressie op de markt is gebracht en een andere tien jaar oude botteling van 2021, die uitgebracht werd om het 30-jarig jubileum van het merk te vieren.

Wie heeft de Redbreast 10 Year Old Distillery Edition gemaakt?

De drank is gemaakt door Billy Leighton, master blender bij Redbreast, in samenwerking met blender Dave mcCabe. De twee mannen hebben een mix gebruikt van lichte, medium en tradiionele pot stills. De drank heeft gerijpt in vier verschillende vaten, waaronder Amerikaanse bourbonvaten, Pedro Ximénez sherryvaten en virgin Europese eikenhouten vaten.
Leighton zegt er het volgende over: ‘Voor het gebruik van het volledige assortiment distillaten naast traditionele vaten, die gereserveerd zijn voor Redbreast-aanbiedingen in beperkte oplage en de nieuwe introductie van maagdelijk eikenhout, dient de vloeistof als een eerbetoon aan de volledige breedte van ambacht en smaak binnen de Redbreast-familie.’
Hoe dit zich uit qua smaakprofiel is door smaken te hebben van zoete karamel, vanille, kaneel en kruidnagel. Verder is er ruimte voor gedroogd fruit en houtkruiden.

Waar is de drank te koop?

De drank is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV) en kan aangeschaft worden bij de Midleton Distillery Experience in Cork en de Jameson Distillery Bow Street in Dublin. De prijs is 120 euro of je kan voor vijf euro meer een gepersonaliseerde fles krijgen. Meer weten over Redbreast? Kijk dan wat we allemaal nog meer over dit merk geschreven hebben.
Wist je dat Clonakilty Distillery ook in Cork zit en je dit kunt en je deze distilleerderij kunt bezoeken

POPULAIR NIEUWS