Dit Pernod Ricard merk gaat op Islay aan de slag

Nieuws
donderdag, 05 oktober 2023 om 13:00
chivas islay
De kans is groot dat we over een aantal jaren een Chivas whisky krijgen die geheel op Islay gemaakt is. Het Schotse whiskymerk Chivas Brothers gaat namelijk aan de slag op het eiland. Er is een stuk land gekocht, waar een nieuwe distilleerderij gebouwd moet worden.
Het Schotse whiskymerk van Pernod Ricard heeft om precies te zijn grond gekocht op de Garthbreck Farm. Dit ligt westelijk van de Bowmore distilleerderij aan de oevers van Loch Indaal. De nieuwe distilleerderij gaat zich richten op Islay single malt whisky.
De locatie zal zich richten op het maken van Islay single malt en zal ook CO2-neutraal zijn, in lijn met de ambitie van het bedrijf om CO2-neutraal te zijn in al zijn faciliteiten tegen het einde van 2026.

Islay distilleerderij van Chivas Brothers vult het whiskyportfolio aan

Jean-Etienne Gourgues, voorzitter en CEO van Chivas Brothers, vertelt dat de komende distilleerderij een belangrijke is voor het whiskymerk. Met de nieuwe vestiging wordt namelijk het Schotse portfolio van Chivas uitgebreid.
Daarnaast geeft de locatie het merk de kans ‘om iets te doen wat we zelden doen, namelijk vanaf nul beginnen’. Of dat betekent dat er ook een nieuw whiskymerk uit de nieuwe stokerij komt, is niet gemeld.
Gourges vertelt dat de distilleerderij ontworpen wordt om direct CO2-neutraal te zijn. Chivas richt zich hier al geruime tijd op en heeft onlangs nog flink geïnvesteerd om dit doel bij alle stokerijen te verwezenlijken. De gekozen plek voor de Islay distilleerderij is volgens de Chivas CEO de perfecte plek en de distilleerderij moet straks een voorbeeld worden voor koolstofneutraal stoken.
Wanneer de bouw van de Chivas Islay distilleerderij precies begint en wanneer de locatie geopend wordt, is nog niet onthuld. Groen licht voor de bouw heeft het whiskymerk in elk geval al op zak. Chivas Brothers zal in de nabije toekomst meer details over de bouw bekendmaken.
Foto: Chivas Brothers

POPULAIR NIEUWS