Regisseur Yorgos Lanthimos zorgt voor zwaar ongemakkelijke whisky scene

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 12:00
kinds of kindness
Het liefst willen we de whisky-industrie positief in het daglicht zetten, maar helaas misbruiken sommige mensen alcohol, en whisky in het bijzonder. De film Kinds of Kindness toont namelijk een walgelijke verkrachtingsscene na het toedienen een vergiftigde whiskycocktail.
Kinds of Kindness is de nieuwe film van Yorgos Lanthimos die nu te bekijken is op de streamingdienst Disney+. De regisseur gooide vorig jaar hoge ogen met Poor Things. Hij won vier Oscars voor de film en Emma Stone mocht het beeldje voor beste actrice in ontvangst nemen.

Nieuw project van Yorgos Lanthimos

Nu werken de twee weer samen, of beter gezegd drie. Willem Dafoe is namelijk net als in Poor Things ook weer van de partij in de film Kinds of Kindness. De film schotelt kijkers een drieluik voor die bij Filmvandaag als volgt wordt omschreven:
'Kinds of Kindness is een driedelige mythe over een man zonder keuze die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven; een politieagent die gealarmeerd is dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt; en een vrouw die vastbesloten is om een specifiek iemand te vinden met een speciale gave, die voorbestemd is om een wonderbaarlijk spirituele leider te worden. '
Feit is dat je een opmerkelijke film vol bizarre wendingen te zien zult krijgen, iets waar Lanthimos in uitblinkt. 
Lees niet verder als je Kinds of Kindness nog wilt zien en geen spoilers wil.

Misbruik

Eén zo'n scene vindt plaats als Emily (Emma Stone) op een avond langsgaat bij haar ex. Hij mist haar en heeft kennelijk lustige behoeftes. Als kijker, word je overrompeld door de minuten die volgen. Iets wat een doodnormaal gesprek lijkt, mond uit in een verkrachting.

Het gesprek dat eraan vooraf gaat

Emily zit op de bank naast haar ex als hij zegt:
'Wil je iets drinken? Misschien een cocktail?
Ik heb er zelf een bedacht. 
Ik drink hem elke avond voor het slapen gaan.
Grand Marnier, whisky en twee drupels angostura.
Net een Old Fashioned, maar dan anders.'
Tot zover lijkt het gesprek niet vreemd, maar dan vervolgt hij met de woorden:
'Ik noem het Emily's voorhoofd'
Dan denk je als kijker al: Waar slaat dit op en waar gaat dit naartoe?
De man staat op, maakt een cocktail, doet overduidelijk een paardenmiddel in haar drankje, geeft dat aan haar en zegt dan:
'Wist je dat je voorhoofd lekker is bij een stukje zalm?'
Niet veel minuten later wordt ze verkracht.
Misbruik alcohol (en mensen!) nooit is de enige boodschap die we uit kunnen dragen.
In dit overzicht zie je wat we nog meer over whisky's in films hebben geschreven.
Whisiskey Whiskey Karaf - Luxe Whisky Karaf Set Zeilschip - 1,1L - Decanteer Karaf - Zeilboot - Whiskey Set - Incl. 4 Whiskey Stones, Schenktuit, tap & 4 Whiskey Glazen - Peaky Blinders Image
Whisiskey Whiskey Karaf - Luxe Whisky Karaf Set Zeilschip - 1,1L - Decanteer Karaf - Zeilboot - Whiskey Set - Incl. 4 Whiskey Stones, Schenktuit, tap & 4 Whiskey Glazen - Peaky Blinders
EUR89.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS