Salud Spirits lanceert twee exclusieve Chichibu single malt whisky’s

Nieuws
woensdag, 30 augustus 2023 om 9:00
chichibu
De Nederlandse distributeur Salud Spirits heeft twee nieuwe exclusieve Chichibu whisky’s onthuld. Het gaat om nieuwe expressies in de serie 7EVEN Gods of Fortune serie die vorig jaar lanceerde. De nieuwe Japanse whisky’s worden in september uitgebracht.
Chichibu 7EVEN Gods of Fortune bestaat uit zeven bottelingen die tussen 2022 en 2025 uitgebracht worden. Volgende maand worden er dus twee nieuwe Japanse whisky’s uit deze serie gelanceerd: de Benzaiten en Bishamonten, blijkt uit het persbericht. De naam 7EVEN Gods of Fortune is geïnspireerd door de Seven Gods of Fortune die, met name tijdens het nieuwjaar, al sinds de middeleeuwen in Japan worden aanbeden. Deze zeven goden symboliseren ieder geluk, maar hebben ook individuele kenmerken en associaties.

Whisky’s vernoemd naar goden

Benzaiten en Bishamonten zijn twee van deze zeven goden. Benzaiten is de godin van water, muziek, kunst, wijsheid en rijkdom. Ook wordt ze vereerd als de beschermheilige van de scheepvaart en visserij. De godin dankt haar naam aan de Indiase riviergodin Sarasvati, de godin van onder andere kunst, muziek en wijsheid. Via China en Korea bereikte haar verering Japan.
De Chichibu Benzaiten whisky wordt gebotteld op 62,4 procent ABV en wordt gerijpt in een Imperial Stout first fill vat met vatnummer #14161. Benzaiten werd gedistilleerd in 2016 en is dit jaar gebotteld. In totaal zijn er 249 flessen te koop.
De god Bishamonten is de god van de krijgers, oorlog, strijd, rijkdom en geluk. Hij wordt vaak afgebeeld met een speer en een pagode. Bishamonten wordt in de boeddhistische traditie beschouwd als een beschermer van Boeddha en de Dharma (de religieuze en morele wet die het individuele gedrag regeert).
De gelijknamige whisky wordt gebotteld op 65,4 procent ABV en is gerijpt in een first fill Bourbon vat met vatnummer #8280. Deze whisky werd een jaartje na Benzaiten gedistilleerd, namelijk in 2017. Net als de Benzaiten werd ook de Bishamonten dit jaar gebotteld. De oplage ligt met 211 flessen een stukje lager dan de whisky rondom de godin.

Samenwerking met digitale kunstenaar

Voor de 7EVEN Gods of Fortune wordt er samengewerkt met Robbin Snijders, beter bekend als WARBB. WARBB is een digitale kunstenaar die kleurrijke kunst maakt vermengd met diepte en natuur. Over de samenwerking zegt WARBB:
‘Toen dit prachtige whiskymerk mij benaderde, was ik meteen enthousiast. Het is een eer om bij te dragen aan de totale klantbeleving en voor mij is dit de ultieme manier om mijn kunst tot leven te brengen. Ik wil de trotse eigenaar van deze zeldzame Chichibu-fles onderdompelen in een wereld die ik heb gecreëerd: de wereld van WARBB.’
Beeld: Salud Distribution

POPULAIR NIEUWS