Scapa Noust is de nieuwe proeverij van Scapa Distillery

Nieuws
dinsdag, 28 maart 2023 om 17:00
schotland
Scapa Distillery opent een nieuwe locatie voor bezoekers, waar haar whisky’s geproefd kunnen worden. Scapa Noust, zoals de plek heeft, is een intiem proeflokaal en een nieuwe trekpleister voor whiskyliefhebbers in het Schotse Orkney.
In april openen de deuren van Scapa Noust en vanaf dan kunnen whiskyliefhebbers terecht voor whiskyproeverijen in Orkney. Het proeflokaal is voor iedereen toegankelijk en biedt volgens Scapa Distillery ‘een unieke ervaring voor mensen die een uitzonderlijke whisky willen proeven’. Het intieme proeflokaal heeft namelijk verschillende kenmerkende whisky’s om van te smullen. Denk aan The Cask Finished Edition en Scapa 19 Year Old Pedro Ximénez hogshead finish.

Scapa Distillery kiest uitzonderlijke locatie voor Scapa Noust

De distilleerderij opent Scapa Noust op een hele bijzondere locatie. Het proeflokaal komt namelijk op een klif met uitzicht op de natuurlijke haven van de Scapa Flow. De redelijk verscholen plek in Orkney biedt mensen uitzicht over de baai, maar ook via een glazen vloer op een onderwaterlocatie waar een scheepswrak te bewonderen is.
Het interieur is erop aangepast om zowel bij whisky als bij het nautische thema te passen. Dit laatst voorziet bezoekers ook in een stukje geschiedenis van het gebied, waaronder een antieke marineradio uit Orkney van meer dan 100 jaar oud. Jacques Henri- Brive, hoofd merkbeleving en belangenbehartiging bij Scapa, is ontzettend blij met de plek en hoe het resultaat eruit is komen te zien. Hij meldt er het volgende over:
‘Orkney is een bijzondere plek, perfect voor wie de rijke lokale geschiedenis en cultuur in zich wil opnemen en de wilde schoonheid van de Orcadische archipels wil ervaren. Het prachtige Scapa Noust biedt een onvergelijkbare ervaring voor zowel whiskyfans als avonturiers’.
Architect Mark Fresson heeft met de locatie niet alleen een unieke plek voor whiskydrinkers neer weten te zetten, maar geeft ermee ook een eerbetoon aan de tradities en ambachten van de Orkney-eilanden. Zo heeft hij stenen van over het hele eiland gebruikt bij de bouw van het gebouw en is het interieur verder voorzien van een groot contrast tussen wild en kalm. Dit moet het landschap van Orkney weerspiegelen, zoals de door de zee omspoelde klifrand.
Wist je dat ook de Port of Leith distilleerderij zich klaarmaakt voor een opening?