Scotch Malt Whisky Society viert 40ste verjaardag met talloze verrassingen

Nieuws
vrijdag, 03 februari 2023 om 17:00
vacature
Scotch Malt Whisky Society bestaat dit jaar 40 jaar en dat is reden voor een feestje. De whiskyvereniging heeft daarom een jaar lang activiteiten aangekondigd voor alle leden. Er zal van alles georganiseerd worden voor de huidige leden en voor mensen die lid willen worden van de whiskyclub.
In 1983 richtte Pip Hills voor de grap een whiskyclub op: Scotch Malt Whisky Society. Hij had nooit kunnen voorspellen dat dit een van de grootste whiskyclubs ter wereld zou worden. Experts vertelden hem zelfs dat het idee van een whiskyclub nooit voet aan de grond zou krijgen, maar hij bewees anders. Inmiddels telt de SMWS namelijk 30 vestigingen wereldwijd, waaronder een in China, de Verenigde Staten en Australië. Het aantal leden is ruim boven de 37.000 uit gestegen en er zijn intussen al behoorlijk wat bottelingen uitgekomen.
Hills had geen specifieke voorliefde voor de drank, maar toen hij het proefde en het vervolgens met zijn vrienden deelde, werd het idee geboren om het met meer mensen te delen. Hij besloot de vereniging op te richten om zo het geheim van single cask whisky te gaan delen. Volgens Hills opende het de ogen van mensen. ‘Ze gingen inzien dat er een wereld van variatie en interesse achter de merkidentiteit van Schotse whisky schuilging’.

Scotch Malt Whisky Society komt met herdenkingsflessen en meer

Het feest van de veertigste verjaardag van de club wordt uitgebreid gevierd. Er zullen in 2023 talloze speciale samenwerkingen, evenementen en happenings voorbij komen. Natuurlijk gaat dit alles gepaard met bijzondere releases ter ere van de verjaardag van de club. Andrew Dane, de directeur bij Artisanal Spirits Company, waar The Scotch Malt Whisky Society onder valt, meldt dat er voor leden en leden in spé een aantal toffe verrassingen aankomen.

"Onze leden en avontuurlijke whiskyliefhebbers die lid willen worden van de society kunnen een paar verrassingen verwachten tijdens ons 40-jarig jubileumjaar. Let op."

- Andrew Dane, directeur bij Artisanal Spirits Company

Er wordt onder andere gesproken over een wereldrecordpoging die voorlopig nog geheim is en een bijzondere whisky met een chilitint. Ook komt Scotch Malt Whisky Society met een korte film over het ontstaan van de club en een podcastserie. Last but not least zal er een vrouwelijk proefpanel samengesteld worden die aan de slag gaat met de selectie van toekomstige releases.