Wolfburn viert tiende verjaardag met de Wolfburn 2023 Anniversary Series

Nieuws
door Monkey
donderdag, 26 januari 2023 om 17:00
pot stills
Wolfburn is 10 jaar en wie jarig is trakteert! De distilleerderij brengt namelijk ter ere van haar verjaardag een speciale whisky uit. De Wolfburn 2023 Anniversary Series release is slechts 680 flessen groot, is een single cask en heeft meer dan negen jaar op een ex-Oloroso vat gelegen. De whisky is daarmee een collector's edition. Waar de whisky in 2013 (oktober) in het vat gegaan is, is het nu dan eindelijk tijd om deze uit te brengen. Om precies te zijn op 25 januari 2023 ofwel op Burns Night
Het resultaat van de whisky klinkt heerlijk zoet. Op de neus geeft de Wolfburn 2023 Anniversary Series direct de warmte van de 52,3 procent ABV botteling, die toch zacht aanvoelt. Tussendoor ervaar je zoete tonen. De smaak is een romige, waarbij herfstfruit je tong kietelt en zich vermengen met siroop en tonen van bloemen. Naarmate je richting de afdronk gaat wordt de whisky zoeter en zoeter en het zijn de Oloroso tonen die tot het einde blijven hangen volgens Wolfburn.
Als je de whisky in huis wil halen, moet je er snel bij zijn. De fles kost iets meer dan 100 euro- (exclusief internationaal verzenden) en op is op! Bekijk hier de aankondiging.

Wolfburn 2023 Anniversary Series is het begin van een reeks

Wolfburn meldt in haar Instagram post direct dat dit niet de enige feestelijke whisky is die de distilleerderij uit zal brengen. Het is de start van een nieuwe serie die ervoor zal zorgen dat er elk jaar op Burns Night een nieuwe Wolfburn Anniversary Series whisky uitkomt. Er is nog niets bekendgemaakt over de komende series, maar gezien er met een negenjarige whisky is afgetrapt verwachten wij geen 3-jarige whisky als volgende.
Heb je deze Wolfburn fles gemist of ben je gewoon benieuwd naar wat het merk nog meer in petto heeft? Op deze website vind je een heel scala aan Wolfburn whisky's die absoluut de moeite waard zijn om eens te proberen.

POPULAIR NIEUWS