Sotheby’s gaat exclusieve Chivas bottelingen veilen, te beginnen met 55 jaar oude whisky

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 7:00
sothebys glenlivet 55year whisky
Sotheby’s is de plek om aanwezig te zijn voor verzamelaars van whisky en liefhebbers van exclusieve Chivas Brothers whisky’s. Dankzij een nieuwe langdurige samenwerking worden er exclusieve whisky's geveild worden. 

Het eerste item dat onder de hamer gaat is de The Glenlivet 55 Year Old 200th Anniversary Edition whisky.
Van de 55-jarige whisky is slechts één exemplaar gemaakt, ter ere van het 200-jarige jubileum van de stokerij. Qua uiterlijk heeft de drank wat weg van The Glenlivet Eternal Collection First Edition 55 Years Old, die eerder dit jaar verscheen.

Oudste The Glenlivet whisky ooit

Deze whisky’s zijn de oudste expressies ooit die door de distilleerderij zelf gebotteld zijn. Gorden & MacPhail bottelde een nog oudere The Glenlivet. Deze was namelijk 80 jaar oud.
De 55 jaar oude the Glenlivet expressie is gebotteld op 42,8 procent alcohol by volume (ABV). De drank heeft daarbij een smaakprofiel met tonen van rode appels, witte perziken en pure chocolade in de neus. Op de tong heeft de drank tonen van kokosnoot, donkere drop, gember, kaneelkruiden en karamel. De afdronk van de whisky is lang en warm met tonen van eikenhout.

Goud, edelstenen en godendrank

The Glenlivet die bij Sotheby’s onder de hamer gaat, wordt niet zomaar in een fles geleverd. De expressie is gebotteld in een speciaal ontworpen karaf. Deze staat op zijn beurt weer in een sculptuur van computerarchitect Michael Hansmeyer. Hij gebruikte peridot edelstenen, 24-karaats goud en smaragdkwartsiet voor zijn creatie.
De inspiratie van de sculptuur is, net als bij de 55 jaar oude whisky in de Eternal Collectie, afkomstig van het huis van The Glenlivet.
sothebys glenlivet 55year whisky2

Exclusieve veiling voor het goede doel

The Glenlivet whisky wordt door Sotheby’s in een speciale veiling verkocht. Het kavel waarin de fles voorbij komt, is beschikbaar van 22 oktober tot 5 november 2024. Het gaat daarbij om een veiling van Finest & Rarest Whisky, waarin ook andere exclusieve flessen voorbij komen.
De opbrengst van de veiling gaat naar het National Trust for Scotland, een organisatie die zich inzet voor het behoud van het natuurlijke en culturele erfgoed van Schotland.
Naar verwachting wordt er met de veiling van de fles tussen de 35.000 en 70.000 pond (omgerekend ongeveer 90.000 euro) opgehaald. Interesse in de veiling kan gemeld worden via de website van Sotheby’s.
Meer lezen over investeren in whisky? Dat kan via onze pagina rondom investeren.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS