Deze Amerikaanse whiskey neemt je mee op ontdekkingsreis

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 17:00
westward whiskey milestone no 2 edition
Het Amerikaanse whiskeymerk Westward Whiskey heeft de tweede whisky in haar jaarlijkse Milestone serie uitgebracht. De nieuwe expressie is dit jaar gericht op kruiden en heeft een toepasselijke naam: A Discovery of Spice.
De distilleerderij heeft voor deze editie van de Milestone expressie gekozen om een Solera-systeem te gebruiken. Hierin is een aantal van de oudste vaten van de distilleerderij aanwezig die voor een harmonie aan smaken zorgt.

Inspiratie uit Taiwan

Miles Munroe, meesterblender van de distilleerderij, is voor de expressie naar Taiwan geweest om de Amerikaanse whiskeys in combinatie met street food te proeven. Hij ontdekte dat de kruiden van de Taiwanese gerechten bijzonder goed bij de Amerikaanse whiskey pasten.
Hierdoor is hij geïnspireerd geraakt voor de kruidige whiskey. In totaal zijn er 21 vaten voor de whiskey gebruikt om een kruidig karakter te creëren.
‘Uit de archieven hebben we een aantal van onze oudste whisky's geïntegreerd met een selectie van prachtige wijn- en houtafwerkingen, zowel van onze thuisbasis in de Willamette Valley als van begeerde wijngebieden over de hele wereld.’
Miles Munroe..

Wat is de Westward Milestone 2 whiskey?

De Amerikaanse whiskey is bij de onthulling meteen van tasting notes voorzien. Deze zijn als volgt:
  • Geur: Kamperfoelie, gedroogde kersen, mokka en rijke rozijnen, geroosterde amandel. 
  • Smaak: Perzik streusel, rum rozijn, kokos vlok, appeltaart.
  • Afdronk: Vijgenjam, vanilleboon, gestoofd boomgaardfruit, kaneelbroodje.
De expressie is gebotteld op 48,5 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Westward Milestone 2 whiskey te koop?

De nieuwe whiskey is al beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar is de fles te koop via de Westward website en bij een select aantal slijterijen. De verkoopprijs van de whiskey is 250 dollar (omgerekend ongeveer 225 euro). Jammer genoeg verzendt de stokerij niet buiten de Verenigde Staten.
Verder is het niet bekend of de expressie naar ons de Nederlandse slijters komt. Andere expressies van Westward Whiskey zijn wel in Nederland te koop.
Meer lezen over Amerikaanse whiskeys kan via onze nieuwspagina rondom de Verenigde Staten.
Collection Privée Vanille Bourbon Eau de Parfum 50 ml Image
Collection Privée Vanille Bourbon Eau de Parfum 50 ml
EUR28.4931.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS