Spingbank telt af met de nieuwe Countdown Collection No.2 single malt whisky

Nieuws
zondag, 10 maart 2024 om 15:00
springbank 26yo single malt countdown collection no2
Waar The Macallan en The Glenlivet dit jaar 200 zijn geworden, moet Springbank nog een paar jaar wachten op deze mijlpaal. Om af te tellen naar 2028, het jubileumjaar van de distilleerderij, is de Countdown Collection in het leven geroepen. De tweede fles in de whiskyreeks is nu bijna te koop en via een loterij al ‘te winnen’.
De Schotse distilleerderij trapte in 2023 The Countdown Collection af met een 27 jaar oude fles. De reeks van vijf whisky’s krijgt nu een tweede release die ietsje jonger is dan zijn voorganger. De Springbank Countdown Collection No.2 is namelijk 25 jaar oud.

Wat is de Springbank Countdown Collection No.2 whisky?

Zoals we van Springbank gewend zijn is ook de Countdown Collection No.2 expressie een single malt whisky. De spirit heeft 26 jaar gerijpt in drie refill ex-bourbon hogsheads. Daarna is de whisky gebotteld op 51,2 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de Springbank Countdown Collection No. 2 whisky zijn als volgt:
Neus: Aroma's van nectarines, key lime pie en ananassap. Dit wordt begeleid door marsepein en kokosnoot op de achtergrond.
Smaak: Romig en olieachtig met fruit, citrustonen, gember, sesamolie, paranoten en pistachenoten. Daarna volgen er hints van aarde en roet op de tong.
Afdronk: Rijpe banaan, knapperige groene appel, kokossmaken en tonen van eikenhout, bananenbrood, zoethout en een maritieme invloed.
De whisky is nog niet officieel in de verkoop. Of dat gaat gebeuren is ook maar de vraag, gezien dit een gelimiteerde whisky is. Wel kun je tot 12 maart aan de slag om de whisky ‘te winnen’ Er is namelijk een loting gaande waarop je je kunt inschrijven. Als je deze wint, kun je de kans om een fles te kopen winnen, al is de prijs daarvan nog niet onthuld.
De loting voor de Springbank whisky sluit op 12 maart om 13:00 uur Nederlandse tijd. Als je de loting wint, hoor je binnen 24 uur dat je een fles kunt kopen.
Foto: Springbank
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS