Whisky experts willen investeren in whisky en whiskyvaten nog veiliger maken

Nieuws
door Monkey
zondag, 10 maart 2024 om 12:00
whiskyvaten
Er is een nieuwe website opgericht in de strijd tegen malafide praktijken rondom investeringen in whisky. ProtectYourCask.com is in het leven geroepen door Felipe Schrieberg, Keeper of the Quaich, en Mark Littler, onafhankelijk whiskymakelaar. Beide heren merkten dat er in de industrie verkeerde informatie verspreid wordt of een gebrek aan informatie is over het investeren in Schotse whisky en het kopen van whiskyvaten.
Daarop hebben ze de handen ineens geslagen en het initiatief genomen om een website op te zetten tegen zwendel met vaten. Het doel is om consumenten in de ongereguleerde markt van vatenhandel te beschermen tegen oplichting en malafide praktijken.
Schrieberg vertelt dat er in deze populaire markt gefraudeerd wordt. Er wordt onjuiste informatie verspreid en klanten worden misleid. Volgens hem zijn er tegenwoordig talloze bedrijven die met agressieve verkooptechnieken flinke winst beloven. Daarna vertrekken ze met het geld van de slachtoffers. De bedrijven doen dat terwijl er amper informatie verstrekt is.
‘We zien vandaag de dag meer dan een paar van zulke bedrijven die dezelfde technieken gebruiken om enthousiasme en verkoop te genereren als fraudeurs van meer dan 20, 50 en zelfs 100 jaar geleden. We vinden het belangrijk om de misleidende claims die de ronde doen te bestrijden om de integriteit van de Schotse whiskyindustrie te beschermen.’

Wat doet ProtectYourCask.com voor investeerders in whisky?

Het platform van het whiskyduo is gewijd aan het verstrekken van duidelijke en complete informatie. Daarmee kunnen consumenten veiliger Schotse whisky en vaten kopen en bezitten. Daarnaast worden de richtlijnen over het investeren in Schotse whisky van de Scotch Whisky Association (SWA) gegeven.
De website is volgens de oprichters toegankelijk en makkelijk te begrijpen door duidelijk taalgebruik. Verder wordt er advies gegeven en komen de nodige rode vlaggen waar investeerders op moeten letten aan bod. Middels verhalen van historische oplichtingsgevallen rondom investeren in Schotse whiskyvaten worden ook situaties beschreven die tegenwoordig nog steeds voorbij komen.
ProtectYourCask.com geeft overigens ook webinars, waarin belangrijke en zinvolle informatie over het onderwerp aan bod komt. Zo is er een webinar op 14 maart om vier uur 's middags.
Afgelopen jaar werden advertenties voor whiskyvaten nog aan banden gelegd door een speciale commissie.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties