Deze nieuwe Mac-Talla single malt is speciaal voor liefhebbers van turf

Nieuws
zondag, 10 maart 2024 om 16:00
mac talla oloroso
Morrison Distillers heeft de nieuwe Mac-Talla whisky aangekondigd. De komende expressie is een vloeistof die volgens de stoker liefhebbers van turf wel aan zal spreken. Bovendien is het een gelimiteerde editie: De Mac-Talla Oloroso whisky.
De maker van de Càrn Mòr en Bruadar single malt whisky’s en de Old Perth blended expressies heeft een nieuwe limited edition aangekondigd. De nieuwe vloeistof zal liefhebbers van turf ongetwijfeld aanspreken en zit in de reeks van het vierde merk van de stoker: Mac-Talla Oloroso.
Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Mac-Talla Oloroso gerijpt in Oloroso vaten. In totaal zijn er twaalf vaten (butts) gebruikt om de whisky in op te slaan. De precieze samenstelling van die vaten is 25 procent re-fill sherry vaten en 75 procent first fill sherry vaten. Elk vat dat er gebruikt is voor de rijping is daarbij gemaakt van Europees eikenhout.

Wat is de Mac-Talla Oloroso whisky?

Het heeft de whisky een diepe amberkleur en de volgende tasting notes gegeven:
Neus: Turfrook, fenolen en kruiden.
Smaak: Warme kruiden, rijk donker fruit en een flinke hoeveelheid turf. Daarnaast amandelen, bruine suiker en bakkruiden met meer turf op de achtergrond.
Afdronk: Turf, bakkruiden en bruine suiker.
De whisky heeft een turfgehalte van 30-40 parts per million (PPM). Hiermee wordt aangeduid dat de drank flink peated is. De oplage en de prijs van de Mac-Talla Oloroso whisky is niet bekend. Wel is er onthuld dat de whisky vanaf 21 maart te koop is op verschillende plekken.

Fèis Ìle 2024 plannen

Het whiskymerk heeft naast de whisky bekendgemaakt wat de plannen voor de komende Fèis Ìle 2024 viering is. Op 27 mei vindt de Mac-Talla whiskyvandeling plaats. De tickets daarvoor zijn al te koop en bij elk kaartje krijg je een heupfles cadeau.
Verder is er op 28 mei een Indie whisky festival dat door Dramfool georganiseerd wordt. In de Fèis Ìle week organiseert Morrison verder nog een Mac-Talla masterclass, een whiskydiner en verschillende masterclasses. Elk evenement vindt plaats op een bijzondere locatie, zoals ook de festivals en evenementen van Whiskyjongens altijd op een speciale plek zijn.
Foto: Morrison Distillers
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS