Holle Bolle Gijs is er niets bij: Diageo stunt met Johnnie Walker whiskyfles

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 17:00
johnnie walker black label paper
Het zou zomaar eens kunnen dat je in de toekomst Johnnie Walker koopt en een papieren fles mee krijgt. Het whiskymerk van Diageo is namelijk aan het testen of een fles van overwegend papier geschikt is voor haar drank.
De test die Johhnnie Walker doet is bedoeld om te onderzoeken of hiermee de Co2 uitstoot teruggedrongen kan worden. Het whiskymerk werkt voor het ontwerp van de verpakkingen samen met PA Consulting, een onderdeel van het Bottle Collective met PA en PulPac.
Jamie Stone, expert op het gebied van ontwerp en innovatie bij PA consulting, vertelt dat de flessen baanbrekend zijn en mogelijkheden laten zien om de CO2-uitstoot flink terug te drijven. Intussen wordt het bekende flesontwerp behouden.

Een lichtere en milieuvriendelijkere fles

De fles voor de Johnnie Walker Black Label whisky is gemaakt van 90 procent papier. Daarnaast is er plastic gebruikt voor een dunne voering. Door de levensduur van de fles kan er ongeveer 47 procent minder koolstofuitstoot gerealiseerd worden in vergelijking met de glazen fles.
Jennifer English, Global Brand Director van Johnnie Walker, vertelt dat de nieuwe fles een nieuwe stap is in het verleggen van de grenzen van innovatie. Johnnie Walker is hier telkens mee bezig, maar wil dit op een duurzame manier doen.
‘De proef met papieren flessen voor Johnnie Walker Black Label betekent een belangrijke stap voorwaarts in onze reis. Deze proef stelt ons in staat om nieuwe verpakkingen te onderzoeken in de zeer intensieve omgeving van de horeca.’
Dit model van de fles is nog niet recyclebaar na gebruik, maar er wordt al aan alternatieve opties gewerkt die dat wel zouden zijn. Daarnaast is de fles meer dan de helft lichter dan zijn glazen tegenhanger. Het is dus ook nog eens makkelijker meenemen uit de schappen, al is de fles daar nog niet te vinden.

Test van nieuwe whiskyfles niet in de winkels

De nieuwe fles wordt uitvoerig getest, maar komt nog niet in de winkels terecht. De whiskymaker voert de test alleen in de horeca uit. De papieren Johnnie Walker Black Label fles is alleen verkrijgbaar bij de 1820 Bar bij Johnnie Walker Princes Street in Edinburgh.
Eerder al verscheen er een fles Bailey’s die van papier gemaakt is en recenter kwam Johnnie Walker met de lichtste fles voor Blue Label ooit.
6 x Johnnie Walker Highball Glass Long Drink Glass Image
6 x Johnnie Walker Highball Glass Long Drink Glass
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Johnnie Walker

POPULAIR NIEUWS