St. Patrick’s Day komt naar Nederland

Nieuws
door Whisky Monkey!donderdag, 16 maart 2023 om 9:00
st patricks day
St. Patrick’s Day staat voor de deur. Op 17 maart barst het Ierse feest los, bij uitstek geschikt voor whiskey liefhebbers. Je hoeft er alleen niet voor naar Ierland af te reizen, want in Nederland kleurt straks ook een klein stukje groen.
Iers Restaurant en Pub De Turfsteker in Westerbork houdt namelijk ook een speciaal festival ter ere van St. Patrick’s Day. Het feest zal niet alleen op 17 maart plaatsvinden, maar het hele weekend is er feest. Eigenaar Sander Vos meldt in gesprek met Dagblad van het Noorden dat er allerlei toffe activiteiten gepland staan tussen 17 en 19 maart.
Op vrijdagavond is er een vinylshow, waarbij er allerlei muziek gedraaid wordt. Op zaterdagavond maakt dit plaats voor live muziek bij een diner. Dit zal uiteraard traditionele Ierse muziek zijn, zoals bij St. Patrick’s Day past. Verder is er op beide dagen (en op de zondag) genoeg ruimte voor traditioneel groen bier en whisky. Op zondag barst het feest in Westerbork vervolgens helemaal los.

Wat is het St. Patrick’s Day festival in Westerbork?

Vos meldt dat hij al langer met de gedachte speelde om een St. Patrick’s Day festival te organiseren. Hij pakt dit jaar dan ook flink uit. De zondag is namelijk een heus festival achter restaurant De Turfsteker en het zalencentrum Meursinge. 'Het wordt een sfeervol gebeuren met twee troubadours die rondlopen en Ierse muziek spelen; er is whisky, de Veenhuizer brouwerij Maallust komt met speciaalbieren en natuurlijk zijn er allerlei hapjes,’ aldus Vos.
Naast dit alles zullen er vuurtjes zijn met allerlei zitplekken en is alles aangekleed met oranje, witte en groene vlaggetjes en meer. Ook is er door Stichting Openlichtspel Westerbork een speciaal stuk geschreven over St. Patrick’s Day en zijn er activiteiten voor kinderen zoals knutselen en een springkussen.

Whisky tijdens het festival

In een reactie met Whisky Monkeys meldt Vos dat er genoeg aandacht voor de whiskyliefhebber is tijdens het festival. Zo is er een whiskyproeverij met uitsluitend Ierse whiskey, verzorgd door Ronald Wuijster. Daarnaast is het mogelijk om whisky aan te schaffen. Deze drank zal te koop zijn in de Ierse pub van De Turfsteker en tussen het aanbod is er ook een van Drentse bodem te vinden: Den Hool Whisky.
Met alle St. Patrick’s Day activiteiten in het Drentse Westerbork wordt het voor Nederlandse whiskeyliefhebbers een stuk makkelijker om de Ierse feestdag te vieren. Bovendien is de entree gratis.
Als we het dan toch over festivals hebben: op 17 en 18 maart is het Whisky Weekend Twente.

POPULAIR NIEUWS