Stranahans’s Colorado Whiskey komt met Diamond Peak Batch 2

Nieuws
donderdag, 30 maart 2023 om 11:00
stranahans
Het Amerikaanse Stranahan's Colorado Whiskey heeft de tweede editie van haar Diamond Peak onthuld. Het gaat om de toepasselijk genaamde Diamond Peak Batch 2: Extra Añejo Cask, wat een limited release is. De drank wordt namelijk op weinig plekken verkocht en de batch die uit is, is de enige batch die er verkocht wordt.
Stranahan’s meldt dat Diamond Peak Batch 2: Extra Añejo Cask een resultaat is van een ijzersterke samenwerking tussen Stranahan’s en Reserva de la Familia, van de Jose Cuervo familie. De Stranahan’s Colorado Whiskey is in kleine batches gedistilleerd uit 100 procent gemoute gerst. Deze heeft vijf tot acht jaar gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten die een flinke toast hebben gekregen. De whiskey is vervolgens twee jaar in extra añejo vaten gegaan voor een finish.

Wat is Stranahan’s Diamond Peak Batch 2: Extra Añejo Cask?

Het resultaat is een bijzonder fruitige whiskey die volgens de distilleerder als erg kruidig en soepel wordt omschreven. Dit zijn de tasting notes:
Neus: peperig en bloemig, zacht gelaagd met butterscotch.
Smaak: Kruiden, gezouten karamel met een zachte eikenhouten ruggengraat.
Afdronk: Romige mout vervaagt in lichte agavesuiker.
In 2021 won Stranahan’s Colorado Whiskey nog een prijs met de drank. Tijdens de World Spirits Competition sleepte Diamond Peak namelijk twee keer goud in de wacht. De drank is gebotteld op 45 procent ABV en wordt verkocht voor ongeveer 80 dollar. Helaas moeten wij het zonder de whiskey doen, want de drank wordt alleen verkocht in de distilleerderij in Denver en in detailhandels in Colorado.
De godendrank wordt later breder beschikbaar gemaakt, maar of deze ook in Nederland te koop zal zijn, is niet bekend. De eerste batch van Stranahan’s Colorado Whiskey Diamond Peak is in elk geval niet in ons kikkerlandje te koop.
Wist je dat we ook regelmatig toffe prijsvragen hebben? Doe dus vooral mee!