Teeling komt met exclusieve Single Pot Still

Nieuws
maandag, 09 oktober 2023 om 9:00
teeling portugese
Teeling Distillery uit Dublin heeft een nieuwe whiskey uit de doeken gedaan. Het gaat om een exclusieve Single Pot Still whiskey: Red Wine Portugese Oak!
Teeling is erg blij met de komst van de nieuwe whiskey en laat middels een persbericht weten dat de medewerkers het unieke vat, dus de rode wijn Portugees eikenhout, met de hand geselecteerd hebben. Dit vat geeft de nieuwe whiskey de smaak van rijk ronker fruit, zachte tannines en een subtiel druivenzuurgraad.

Hoe smaakt de nieuwe exclusieve Single Pot Still whiskey van Teeling?

Dit zijn concreet de tasting notes:
Neus: Levendige tonen van rijk donker fruit, kaneelkruiden, bruine suiker en een vleugje pure chocolade.
Smaak
: Romige butterscotch en vanille vermengen zich met uitbarstingen van rood fruit en zachte tannines die het gehemelte omhullen, samen met hints van kruidnagel en kaneel.
Afdronk: Lange, verwarmende afdronk met tonen van aardbeienjam, rozijnen, tannines van gemberkruiden en druivenmost.

Waar is de whiskey te koop?

Teeling zegt het volgende over de nieuwe godendrank: ‘Deze Dublin Distilled Single Pot Still Whiskey bestaat uit onze bekroonde Single Pot Still Whiskey, vervaardigd volgens een recept van 50 procent gemoute en 50 procent ongemoute gerst.’ De drank is enkel te koop in de shop van Teeling en kan aangeschaft worden voor honderd euro.

Teeling is een distilleerderij die de afgelopen jaren ontzettend gegroeid is en waar aan de lopende band experimentele expressies op de markt komen. Er worden diverse soorten vaten gekocht om voor zoveel mogelijk smaakprofielen te zorgen.
Jim Murray's Whisky Bible 2023 Image
Jim Murray's Whisky Bible 2023
EUR14.31
Op voorraad
Koop op bol.

Meer over Teeling whiskeys op een rij

Whisky Monkeys was afgelopen jaar aanwezig in Dublin en kreeg een exclusieve rondleiding. Onze bevindingen kun je lezen in ons verslag. Ook hadden we een exclusief interview met Adam Wall, de Distillery Brand Ambassador, van Teeling. Hier kun je lezen wat we verder nog meer over Teeling hebben geschreven.