The Accelerator and The Brake is de nieuwe House of Hazelwood whisky én film

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 29 december 2023 om 7:00
the accelerator and the brake
Als je hoort over The Accelerator and The Brake, dan denk je aan auto onderdelen, maar daar gaat het nu niet over. De whiskymaker House of Hazelwood heeft deze rustige periode tussen kerst en Oud en Nieuw namelijk aangegrepen om een nieuwe whisky te onthullen. Daarbij is meteen een film uitgebracht met een bekend gezicht.
Laten we beginnen met de whisky. Deze is in samenwerking met whiskyschrijver Dave Broom gemaakt, net als de film die dezelfde naam draagt. De whisky is een blend die het partnerschap van Charles en Sandy, de oprichters van de stokerij viert. Zij worden ook wel The Accelerator en The brake genoemd.

Wat is de nieuwe House of Hazelwood whisky?

De drank bestaat uit twee delen whisky die met elkaar gehuwd zijn.
Beide delen zijn gerijpt in Amerikaanse wit eikenhouten vaten, wat na de rijping van 33 jaar een amberkleurige drank heeft opgeleverd. De whisky is gebotteld op 55,7 procent alcohol by volume (ABV).
Hieronder vind je de tasting notes van de whisky:
Neus: Herfstige bosgrond en wat olieachtigheid. Daarna donkere bessen, een vleugje leer, lichte rook en Oolong thee.
Smaak: Zware esdoorn, pecantaart gevolgd met chcoolade. Daarna zwart fruit met melasse en piment en een zachte textuur.
Afdronk: Lang met rijp fruit en intense specerijen die overgaan in Affter Eight mint.
De whisky is gelimiteerd tot 206 flessen die je per stuk voor 1700 pond (omgerekend iets meer dan 1950 euro) in de webwinkel van House of Hazelwood kunt bestellen.

Wat is de whiskyfilm The Accelerator and the Brake?

Bij de nieuwe whisky hoort ook een film die je helemaal gratis kunt kijken. De film van House of Hazelwood is net als de dram gemaakt in samenwerking met Dave Broom, een whiskyschrijver uit Glasgow die onder andere bekend is van de whiskyboeken The World Atlas of Whisky, A Sense of Place en Whisky: The Manual.
De film volgt de whiskyschrijver terwijl hij op pad gaat Hazelwood House. Het is het voorouderlijk huis van de familie Gordon, de familie achter het whiskymerk. Bij dit huis ontdekt hij alles over het merk van de verhalen, de mensen en de gebeurtenissen die tot de oprichting van het whiskymerk hebben geleid.
De hele film duurt ongeveer 26 minuten en is hier te bekijken.
Foto: House of Hazelwood

POPULAIR NIEUWS