ARC-52 toch niet in Amsterdam verkocht: 'Mijn klant stond erop'

Nieuws
vrijdag, 29 december 2023 om 9:00
bowmore aston martin arc52
Onlangs meldden we het al. Gall & Gall had één exemplaar van een zeldzame whisky op de website te koop staan. De whisky van 93.000 euro moest eigenlijk in Amsterdam verkocht worden, maar dat werd uiteindelijk toch ergens anders in ons land: Appingedam.
Het Dagblad van het Noorden meldt dat de Bowmore ARC-52 uiteindelijk in een Gall & Gall filiaal in Appingedam, Groningen terecht is gekomen. Daar was namelijk een klant die de fles graag in zijn kast wilde zetten. Voor de slijter een uniek moment, want de Bowmore is de meest zeldzame en kostbare die hij ooit in zijn handen heeft gehad.
De verkoop was bijna niet in het filiaal in de provincie Groningen geweest, want eigenlijk moest deze in het filiaal aan de Nieuwezijdse Voorburgwal in Amsterdam verkocht worden. De klant van het filiaal in Appingedam, die anoniem wil blijven, voelde hier alleen vrij weinig voor vertelt Marc Hartman, de bedrijfsleider van de slijterij. ‘Mijn klant stond erop dat hij de fles bij mij in de zaak kon afrekenen.’

Whisky en een ritje in een Aston Martin

Gall & Gall verkocht de whisky via een online inschrijving. De winnaar van de inschrijving kreeg daarbij niet alleen de whisky van bijna een ton, maar ook een unieke belevenis. Hij of zij werd namelijk thuis opgehaald in een Aston Martin.
De Bowmore Arc-52 is een gelimiteerde whisky, waarvan er slechts 100 zijn gebotteld. Hoewel de whisky nu 93.000 euro kost, kan de waarde door deze oplage flink oplopen. De fles is in mei bijvoorbeeld nog geveild voor ruim 200.000 euro. Voor investeerders is een dergelijke fles dan ook ontzettend interessant.
Lees hier meer over de Bowmore ARC-52 whisky in ons nieuwsbericht over de expressie. Hier kun je terecht voor een overzicht met de duurste whisky’s die ooit onder de hamer gegaan zijn.
Foto: Bowmore

POPULAIR NIEUWS