The Macallan The Harmony Collection Smooth Arabica: meest verhandelde whisky in januari 2023

Nieuws
woensdag, 08 februari 2023 om 9:00
the macallan smooth arabica
Whisky is steeds populairder als investering en wordt dan ook steeds vaker verhandeld. De ene fles wisselt daarbij vaker van eigenaar dan de ander. Zo was The Macallan Smooth Arabica een fles uit de recente The Harmony Collection in januari 2023 de fles die het meest verhandeld werd.
Whiskyhandelaren springen vaak op nieuwe releases, bij voorkeur gelimiteerde flessen of bijzondere flessen van populaire merken. The Macallan The Harmony Collection is een serie waarbij dit gebeurt waarbij het afgelopen maand met name bij The Macallan Smooth Arabica van toepassing was. Met maar liefst 224 verhandelde flessen met een gemiddelde prijs van 340 euro is Smooth Arabica afgelopen januari het vaakst gekocht en verkocht. De prijs van de fles is daarbij flink gestegen.
De whisky kwam namelijk eind vorig jaar uit als tweede van The Macallan The Harmony Collection. De collectie zelf is een gelimiteerde, jaarlijkse, serie die zich afgelopen jaar toespitste op de mix van koffie en whisky. Aanvankelijk had The Macallan Smooth Arabica een prijskaart van rond de 140 euro, maar die was begin januari al flink opgelopen.
De prijs van de drank ligt op whisky handelsplatformen momenteel rond de 400 euro en lijkt in online slijterijen nagenoeg overal uitverkocht. De andere editie in The Macallan The Harmony Collection is nog wel te koop. De prijs van deze fles is ook al gestegen en ligt momenteel boven de 300 euro.

Wat is The Macallan The Harmony Collection Smooth Arabica?

The Harmony Collection is een bijzondere serie die zich elk jaar op een ander onderwerp richt. De eerste editie richtte zich op cacao en deze editie op koffie en duurzaamheid. Beide onderdelen vind je in de verpakking van de dranken terug die duurzaam gemaakt zijn van de schil van gebruikte koffiebessen. Daarnaast is natuurlijk de smaak van koffie te vinden in The Macallan Smooth Arabica en de Intense Arabica variant.
Smooth Arabica spitst zich hierbij toe op de Ethiopische Arabica koffieboon. De smaak van de drank bestaat uit zoete eik, tiramisu, donkere chocolade en natuurlijk koffie. De andere variant, The Macallan Intense Arabica is een wat sterkere variant. Deze biedt je onder meer geurtonen van tiramisu en cappucino en gedraagt zich op de tong wat intenser met de smaak van espresso en pure chocolade. De finish is er een van geroosterde koffie.

POPULAIR NIEUWS