The Scotch Malt Whisky Society onthult nieuwe small batch whisky

Nieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 8:00
smws underwater barbeque
Hoe zou het zijn om onder water een barbecue te houden? Hoe zouden gerechten dan smaken? Daar geeft The Scotch Malt Whisky Society antwoord op in de vorm van een nieuwe small batch blended whisky Underwater Barbecue.
De grootste whiskyvereniging ter wereld heeft de nieuwe small batch whisky onthuld via haar website. De expressie brengt verschillende werelden bij elkaar volgens de beschrijving. De whisky is bijvoorbeeld tot stand gekomen door een rijping in bourbon en in oloroso vaten. Hierdoor heeft de expressie invloeden van Spaans en Amerikaans eikenhout.
De spirits die gebruikt zijn in deze blend komen van Orkney en Islay af. Het resultaat is een whisky waarvan The Scotch Malt Whisky Society zeker weet dat het ‘zowel turffanaten als fijnproevers zeker zal bevallen.’

Wat is de SMWS Underwater Barbecue small batch blended whisky?

De small batch blended malt is gedistilleerd op 24 april 2011 en heeft vervolgens 12 jaar gerijpt in verschillende vaten, voordat deze gebotteld is op vatsterkte van 50 procent alcohol by volume (ABV).
De whisky heeft daardoor onderstaande tasting notes gekregen:
Neus: Florale aroma’s gecombineerd met rook, zoethout, smeulende heide, zoete sherry-impressies en verschroeide sinaasappelschil. Daarnaast diepere tonen van barbecuerook, kokosnootschaafsel, zonnecrème en turfrook in de verte.
Smaak: Een gebalanceerd geheel van zoet en zout, met rijke umamibouillons, verkoolde schelpdieren, met pure chocolade omhulde gember, gezouten karamel en gerookte boter.
Afdronk: Zeewater, sojasaus, turfmolm, kruidnagel en geurige houtrook van een vreugdevuur op het strand.
De Underwater Barbecue whisky van The Scotch Malt Whisky Society kun je herkennen aan het ongelooflijk kleurrijke label met daarop een octopus, de fles whisky en een barbecue. Een fles kost 89 euro en is exclusief beschikbaar voor leden van de vereniging.
Als je nog geen lid van The Scotch Malt Whisky Society bent, kijk dan even hier. Naast de mogelijkheid om dit soort whisky’s te kopen zitten er veel meer voordelen aan een lidmaatschap.
Foto: SMWS

POPULAIR NIEUWS