The Water of Life krijgt hele bijzondere betekenis in Dune: Part Two

Nieuws
zondag, 10 maart 2024 om 7:00
dune part two
Een synoniem voor whisky is levenswater oftewel The water of Life. Maar in de nieuwste bioscoopfilm Dune: Part Two, met hoofdrollen voor onder andere Austin Butler en Timothée Chalamet, krijgt dit wel een hele bijzondere betekenis.
Wie niets met Dune heeft en puur uitgaat van kennis over alcohol, zou kunnen denken dat in Dune Part Two geen whisky wordt gebruikt, maar Blue Curaçao. Want het levenswater, dat een terugkerend element in de film is, heeft een blauwe kleur. Net als het populaire drankje dus!

Waar komt de naam whisky vandaan?

De naam whisk(e)y is afkomstig uit het Latijn en het Gaelic. Als we teruggaan naar de middeleeuwen, dan zijn het de monniken die hun kennis en kunde van distilleren verspreid hebben over Europa. Het zijn deze kloosterlingen die hun spirits ‘aqua vitae’ noemden, wat Latijn is voor levenswater. In het Engels vertaald zou dit dus water of life zijn.
Toch is het Water of Life, waarover gesproken wordt in Dune: Part Two, alles behalve een alcoholische drank. Het is namelijk een gif dat gehaald wordt uit de slokdarm van een baby-zandworm. In Dune Part Two: wordt getoond hoe dit blauwe felle goedje uit zo’n babyworm wordt gehaald.

Whisky in tijden van oorlog

Dankzij The Water of Life krijgen mensen speciale visies. Hoe dat precies zit, mag je zelf uitvogelen door de film te kijken (of het boek te lezen). Dune Part Two: draait nu in bioscopen. Onder andere Austin Butler zit erin, die ook een hoofdrol heeft in de tv-serie Masters of the Air.
In die tv-serie komt wel alcohol voor. Iets om de moraal van soldaten hoog te houden? We schreven er eerder over, net als dat er kennelijk vroeger heel veel Johnnie Walker is ingeslagen tijdens een grote NAVO-oefening.
Foto: Filmdepot. Credit: Warner Bros. Pictures International Holland
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS