SMWS brengt twee nieuwe whisky’s uit van 20 en 28 jaar

Nieuws
zondag, 10 maart 2024 om 8:00
smws whisky releases
Scotch Malt Whisky Society, afgekort SMWS, heeft twee nieuwe whisky’s uitgebracht. Dit is gebeurd speciaal voor vrouwen. Afgelopen vrijdag was het namelijk International Women’s Day en dat moest gevierd worden met nieuwe godendrank.
De grootste whiskyvereniging ter wereld laat het volgende weten: ‘We heffen een dram op om de ongelooflijke vrouwen te vieren die onze wereld vormgeven. In de geest van empowerment en waardering introduceren we met veel plezier niet één, maar TWEE uitzonderlijke nieuwe whisky's die je whiskyervaring zeker zullen verbeteren.’
Of die whisky’s daadwerkelijk uitzonderlijk zijn, laten we in het midden. Dat mogen jullie zelf bepalen. Maar we kunnen wel onthullen welke nieuwe whisky’s uitgebracht zijn. Het gaat in ieder geval om twee whisky's met een flinke leeftijd.

A Humble Mountain Feast

De eerste nieuwe whisky die is uitgebracht heet A Humble Mountain Feast. Dit is een 20-jarige dram die 14 jaar heeft gerijpt in een ex-oloroso butt voordat de drank werd overgegoten in een first fill PX butt.
Qua smaakprofiel meldt SWMS het volgende: ‘Er waren bittere sinaasappels, tiramisu, gemarineerde sint-jakobsschelpen en zoete chiligarnalen. Met water produceerde de neus mokka, gezouten karamel, zoete gebakken rode biet en popcorn met een laagje bramenjam. Het gehemelte bracht meer van dit alles, plus melkchocolade en trail mix in een zadeltas.’

Liquid Riches

De tweede whisky die is uitgebracht heet Liquid Riches. Deze whisky komt uit de Speyside regio en daar wordt als whiskyvat Refill Ex-Sherry Hogshead genoemd. Qua smaak kan er sherry, zwarte bostaart en chili chocolade geproefd worden, evenals peper en nootmuskaat gekruide gehaktballetjes.
Bij SWMS whisky’s is sprake van vatsterkte. De verenging geeft zelf nog een uitgebreid smaakprofiel weer als er een druppeltje water wordt toegevoegd.

Poll

POPULAIR NIEUWS