Tomatin breidt whisky core range uit met zesde expressie

Nieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 13:00
tomatin single malt whisky 12 years sherry cask
Tomatin heeft een nieuwe whisky toegevoegd aan haar kernassortiment. Het gaat om de volgende expressie: Tomatin 12 Year Old Sherry Cask. Het kernassortiment van Tomatin whisky's ligt daarmee nu op zes verschillende whisky's.
De nieuwe whisky bouwt voort op de klassieke Tomatin whisky van 12 jaar oud. Alleen komen er nu andere aroma's en smaken voorbij door rijping in sherryvaten.

Hoe proeft de nieuwe Tomatin whisky?

Eén ding is zeker en dat is dat de nieuwe Tomatin een zoete smaakbom is. De whisky heeft de volgende tasting notes meegekregen:
Geur: Zoete aroma's van gekarameliseerde appel en zoete peren, aangevuld met een mengeling van citruszeste van sultana, sinaasappelschil en abrikoos met subtiele ondertonen van gerijpt leer aan de oppervlakte.
Smaak: Tonen van fluweelzachte chocoladefudge, gouden manuka honing en het knapperige van gedroogd fruit en noten.
Afdronk: Een aanhoudende warme afdronk met een vleugje zoete kaneelkruiden.

Het oog wil ook wat

Bij een nieuwe uitgave hoort ook een nieuw jasje. De whisky wordt dan ook geleverd in nieuwe opvallende verpakking: een scharlakenrode buitenkant met gouden folie accenten. Het kleurgebruik hiervan is bedoeld als verwijzing naar de complexe smaken van het rijpingsproces.
Scott Adamson, Blender & Global Brand Ambassador at Tomatin Distillery, beschouwt de nieuwe whisky in ieder geval als een mooie luxe whisky aan het portfolio en omschrijft genoeg diepgang in het smaakprofiel.

Waar is de whisky te koop?

Tomatin 12 Year Old Sherry Cask kent een alcoholpercentage van 40 procent en heeft een adviesprijs van 52 pond. De Schotse godendrank is is wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde speciaalzaken, in het Tomatin Visitor Centre en in de Tomatin online shop.

Een oude Tomatin whisky

Wie pas échte luxe zoekt, kan ook terecht bij oude Tomatin whisky's. Zo is bijvoorbeeld deze 25-jaar oude expressie te koop: Tomatin 25 Years. Die whisky kent nu een prijsdaling van 350 naar 265 euro.
Whisky Science Image
Whisky Science
EUR156.63
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties