Tomatin is beste whisky ter wereld tijdens San Francisco World Spirits Competition

Nieuws
woensdag, 21 juni 2023 om 11:00
tomatin 36 years old
Het is feest bij de Tomatin distilleerderij uit Schotland. Tijdens de San Francisco World Spirit competitie is de Tomatin Highland Single Malt 36 year old bekroond als beste whisky van de show.
Ieder jaar wordt er door whiskyliefhebbers reikhalzend uitgekeken naar de jaarlijks terugkerende World Spirit competitie in San Francisco. Dit jaar kwam de 36-jarige single malt van Tomatin naar voren als beste single malt Schotse whisky van 2023.

San Francisco World Spirits Competition

De SFWSC-competitie is een toonaangevende internationale wedstrijd. Hier komen jaarlijks belangrijke mensen uit de industrie om gedistilleerde dranken te beoordelen.
De competitie, die in het jaar 2000 in het leven is geroepen, kent verschillende categorieën en uit duizenden inzendingen wordt één whisky uitgeroepen tot Best in show.
Dit is de tweede keer dat Tomatin de Best in show award heeft ontvangen. Eerder gebeurde dat in 2017. De Tomatin distilleerderij heeft afgelopen jaren meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Schotse whisky producer van het jaar tijdens de Internationale wijn en spirit competitie, en de Duurzame distilleerderij van het jaar door de whiskey Magazines Icons of whiskey awards 2023. Hier staan alle resultaten op een rij van de competitie.

Tasting notes van Tomatin Highland Single Malt 36 Year Old whisky

De 36-jarige whisky is in 2015 aan het assortiment van Tomatin toegevoegd en wordt gerijpt in een combinatie van Bourbon Vaten en Oloroso Sherry Butts. Elk jaar worden 1200 flessen uitgebracht. Volgens Tomatin is de neus levendig en fruitig, gevolgd door aroma’s van tropisch fruit gelaagd met winterkruiden van de Sherry butts. De mond biedt een mix van aroma’s van gebakken fruit, toffee en walnoot.
Neus: Levendig, fruitig en bloemig met aroma's van tropisch fruit gelaagd met winterse specerijen van de Oloroso Sherry butts
Smaak: Tropisch fruit, honing, eikenhouten smaken van ruwe heidehoning en geroosterde kastanjes
Afdronk: Lange afdronk met golven van fruit die vervagen tot een verleidelijke winterse kruidenfinish
Alcoholpercentage: 45,1 procent ABV
Wie de whisky wil aanschaffen moet flink de portemonnee trekken: een fles gaat voor 1200 pond over de toonbank. Elke whisky wordt geleverd in een houten kist compleet met een genummerd certificaat als bewijs van eigendom.
Meer weten over het laatste nieuws? Bekijk dan ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties