Tv serie toont dat je pensioen gewoon moet vieren met een mooi glas Japanse whisky

Nieuws
zondag, 07 april 2024 om 12:00
hibiki in tokyo vice
Het zit erop. Tokyo Vice seizoen 2 is deze week aan het einde gekomen na tien afleveringen. En hoe? In stijl met een fles Japanse whisky.
Eerder schreven we al dat er regelmatig Japanse godendrank voorkomt in Tokyo Vice. Zo raakte er aflevering 3, Old Low, Net Twist, van het seizoen dat ten einde is, een fles zoek. Het ging om een vintage bottle van Glenmorangie ter waarde van 50.000 yen.
Nu is dit een Schotse whisky. De oplettende kijker heeft ook al regelmatig Japanse whisky’s voorbij zien komen, waarbij de camera regelmatig even flirt met Hibiki. Zo ook op het einde van seizoen 2 in aflevering 10, Endgame.
Jake Edelstein (Ansel Elgort) en Hiroto Katagiri (Ken Watanabe) zitten buiten te genieten van een sigaret, terwijl er een Japanse fles Hibiki precies tussen hen inzit als kameraad.

Niets doen met een glas whisky in de hand

Hiroto: ‘Hoe voelt het als iets eindelijk gedrukt is?’
Jake: ‘Ik denk ontmoedigend, Als iets af is, betekent dat alleen dat je nog niet aan het volgende begonnen bent. En wat ga jij nu doen?’
Hiroto: ‘Niets. Dat heet pensioen.’
Dus zo doen mensen dat in het land van de rijzende zon: pensioen vieren met een Japanse dram.

Japanse onderwereld en godendrank

Alle gekheid op een stokje, het seizoen dat gebaseerd is op een echt verhaal van een journalist die achter de Japanse yakuza aanzat, is ten einde. Het is nog de vraag of er een derde seizoen wordt gemaakt.
Overigens vind je in een bekende Japanse videogameserie zeer regelmatig de link tussen whisky en de Japanse ondewereld. Dit gebeurt namelijk in de Yakuza en Like a Dragon reeks.
Wij recenseerden in het verleden de Hibiki Harmony whisky. Daarin schreven we onder meer het volgende:
'Je mag eerst van de overheerlijke geur van de Japanse drank genieten, waarna je eindelijk die kus van de gouden drank krijgt. En die kus geeft je direct een rijke sensatie mee. Enerzijds proef je het rokerige van de Mizunara vaten, waarin de whisky zo lang heeft mogen rijpen, en anderzijds krijg je een zoete honingsmaak, afgewisseld met een wat zuurdere citrus die duidelijk van de sinaasappelschil afkomt.'

Poll

Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.