Glenmorangie Grand Vintage raakt zoek in tv-serie: ‘Hij kost 50.000 yen’

Nieuws
zaterdag, 02 maart 2024 om 12:00
hibiki in tokyo vice
Wie momenteel bezig is met seizoen 2 van Tokyo Vice op HBO Max weet dat de serie zich afspeelt in Japan en dat er regelmatig een glaasje whisky wordt gedronken. Al raakte er onlangs wel een hele bijzondere fles ineens zoek. Eentje die niet per se puur gedronken wordt.
Er staan inmiddels vijf afleveringen van het tweede seizoen van Tokyo Vice op HBO Max. In aflevering 3, Old Low, New Twist, raakt een Glenmorangie Grand Vintage whiskyfles zoek. In de eerste aflevering kwam deze fles voor het eerst op tafel.

'Glenmorangie smaakt beter met ijs'

Daarin zei Samantha Porter (gespeeld door Rachel Keller) tegen haar klanten het volgende: ‘Normaal gesproken raad ik aan om een single malt puur te drinken. Maar Glenmorangie smaakt beter met ijs.’ Daarna wordt er een 18-jarige oude vintage fles op tafel neergezet, wat weer eens wat anders is dan de Hibiki en Yamazaki wat we vaak in de show aantreffen.

'De whisky is niet goedkoop'

Het is deze fles die een paar afleveringen later ineens weg is. De stress is groot bij Porter omdat er niet zomaar een nieuwe besteld kan worden. Ze klaagt dat het gaat om een Glenmorangie Grand Vintage van Ishii. ‘De whisky is niet goedkoop. Hij kost 50.0000 yen.'
Volgens de wisselkoers bedraagt dat iets meer dan 305 euro. Dat zou bij ons alleen maar goedkoop zijn. Als je een huidige Grand Vintage fles van Glenmorangie vandaag nieuw wilt kopen, ben je al gauw meer dan het dubbele kwijt. Zo kost de Glenmorangie Grand Vintage 1997 bij Gall & Gall bijvoorbeeld 860,69 euro. Een whisky die ‘bruist van rood fruit en gekonfijte zoetheid’.
Wie goed online zoekt, vindt Vintage flessen wellicht voor iets minder, maar zeker niet voor een paar honderd euro.
In Tokyo Vice wordt regelmatig genipt aan een glas whisky, waarbij er dus veel Hibiki’s en Yamazaki’s gespot kunnen worden. Logisch, want dat zijn Japanse whisky’s.

POPULAIR NIEUWS