Hibiki onthult twee nieuwe Japanse whisky’s voor de lente

Nieuws
zaterdag, 23 maart 2024 om 12:00
hibiki blossom harmony 2024
Suntory heeft de lente in de bol. Er is namelijk een tweetal nieuwe whisky’s aangekondigd, waaronder een heerlijke lente-achtige dram. Het gaat om de de Hibiki 30 Year Old whisky en de Hibiki Blossom Harmony 2024 expressie, zo meldt Whisky Advocate.
De eerste expressie, Hibiki Blossom Harmony, is een speciale release om de lente en het seizoen van de kersenbloesem te vieren. De komst van de kersenbloesem markeert in Japan het einde van de winter en de komst van de lente. Daarnaast staat het voor de vreugde en schoonheid van het leven en dat wil Suntory in deze whisky terug laten komen.
De tweede jaarlijkse release whisky van Hibiki is de oudste Hibiki whisky die te koop is. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de vloeistof minstens 30 jaar gerijpt. Net als de andere Hibiki Harmony expressies is dit een blended whisky van de Yamazaki, Chita en Hakusku whisky’s.

Wat zijn de nieuwe Hibiki whisky’s?

Hoewel beide Hibiki whisky’s een jaarlijkse release zijn en beiden gelimiteerd te koop zijn, zijn ze behoorlijk verschillend van elkaar. De 30 jaar oude whisky is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV) en heeft naar verwachting een prijskaart van ongeveer 4600 euro.
De tasting notes van Hibiki 30 Years Old whisky zijn als volgt:
Geur: Leer, rozijnen,pruimen,zoete kastanje.
Smaak: Bruine suiker, gedroogde vijgen, abrikozenjam, cederhout en peperkoek.
Afdronk: Rijk met kaneel en mizunara hout.
De Hibiki Blossom Harmony whisky is ontstaan doordat Shinju Fukuyo, chief blender bij Suntory, graag experimenteert. Hij is met de Hibiki whisky aan de slag gegaan en heef deze uiteindelijk een finish gegeven in vaten van sakura hout. De tasting notes van deze expressie zijn als volgt:
Geur: Rozen, lychee, rozemarijn en sandelhout.
Smaak: Honingachtige zoetigheid, gesuikerde sinaasappelschil en witte chocolade.
Afdronk: Subtiel en lang met hints van Mizunarahout.  
Wanneer beide expressies precies beschikbaar zullen zijn en wat de oplage is, heeft Suntory niet bekendgemaakt. Afgelopen jaar verscheen de Hibiki Blossom Harmony expressie in april.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS