In deze nieuwe game speelt Japanse whisky opnieuw een rol

Nieuws
zondag, 10 december 2023 om 11:00
yakuza
Sinds kort is de game Like A Dragon: The Man Who Erased His Name verkrijgbaar. De Like a Dragon serie verwijst regelmatig naar de godendrank en ook in dit nieuwe deel is dat weer het geval.
De Like a Dragon gameserie gaat over de onderwereld in Japan, waar allerlei yakuza het met elkaar aan de stok krijgen. De hoofdpersoon van de serie is Kazuma Kiryu, die eigenlijk nog helemaal nog niet zo’n slechterik is, maar dat terzijde.
Yakuza 6 bevatte een prachtig openingsshot naar whisky (wat overigens ook geldt voor deze tv-serie, wauw!), in The Man Who Erased His Name moeten we daar iets langer op wachten. In deze game leren we eerst twee uur lang eigenlijk over de titel van de game. Kiryu zou namelijk uit de serie verdwijnen, maar tot veel genoegen van de fans is hij terug en volgt er een uitleg hoe hij tóch niet dood is. Een opzettelijke dood werd gefaket in een eerder deel, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Whisky in Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Want in plaats van dat hij een rustig zorgeloos leventje kan leiden, moet er ‘weer’ wat gebeuren. Dat wordt allemaal nog eens rustig besproken in een bar onder het genot van een glas whisky. Een drankje met een grote bal ijs erin. De niet-gamers kan dit waarschijnlijk niet zo heel veel schelen, maar het levert wel fraaie plaatjes op. We maakten namelijk zelf de screenshots van de game.
En zoals we allemaal weten komt er regelmatig uit Japan prachtig levenswater. We hebben net ons artikel met de beste Japanse whisky’s om te proeven uitgebreid en aangepast met nieuwe dranken. Zo maakten we dit jaar bijvoorbeeld kennis met Yamazakura, Sakurao en Chichibu. De een wat betaalbaarder dan de ander, maar allemaal mooie Japanse merken.