Update - Haig Club verliest gezicht: Beckham gaat eigen drank maken

Nieuws
vrijdag, 17 maart 2023 om 21:54
haig club 1
Al sinds 2014 is David Beckham het gezicht van Haig Club. De voormalig voetballer zal voortaan alleen niet meer voor het whiskymerk van Diageo werken. Hij wil namelijk zijn eigen drankenlijn, waaronder whisky, opzetten.

Update

David Beckham gaat inderdaad Haig Club verlaten als gezicht van het merk. Hij heeft zijn contract stopgezet, wat daarmee komende zomer zal eindigen. Ivan Menezes, Chief executive bij Diageo, meldt dat 'David bijna een decennium een fantastische partner is geweest en dat men trots is op wat er met Haig Club bereikt is'. Hij wenst Beckham succes met zijn komende avonturen en is benieuwd naar hoe het portfolio van de ex-profvoetballer verder verbreed wordt.
oorspronkelijk bericht
Beckham was het boegbeeld van Haig Club whisky en was negen jaar lang in de reclames van het merk te zien, maar zet daar dit jaar nog een punt achter. Volgens The Times heeft hij zijn contract met het Diageo merk per juni stopgezet. De reden voor de breuk tussen Haig Club whisky en Beckham: de 47 jaar oude ex-voetballer wil zijn eigen drankenlijn lanceren.
Beckham zou erover denken om zijn naam te verbinden aan onder andere verschillende soorten bier, tequila en whisky. Ook overweegt Beckham om naast de alcoholische dranken zijn eigen frisdrankmerk te lanceren. Wat het merk wordt en welke dranken er exact allemaal vanuit de voormalig voetballer moeten komen, is nog onbekend.
Hij zou eerst op zoek zijn naar een geschikte partner om zijn merk mee te lanceren. Over de mogelijke partner van Beckham is op dit moment nog niets bekendgemaakt.

Beckham stapt na het Haig Club avontuur in bekende schoenen

Beckham doet met deze stap iets wat andere bekende gezichten voor hem al deden. Acteur Ryan Reynolds werd bijvoorbeeld in 2018 mede-eigenaar van Aviation Gin en George Clooney was mede oprichter van Casamigo Tequila. Daarnaast kwamen beroemdheden als Kylie Minogue, Jay Z en anderen met hun eigen drank.
Beckham heeft overigens nog meer merken aan zijn naam verbonden in het verleden. Zo is er een eyewear-merk met zonne(brillen), een kledinglijn, een serie parfums en meer rondom de ex-Real Madrid speler te koop. Een ander merk waar Beckham onlosmakelijk aan verbonden is, is het kledingmerk Kent & Curwen. Samen met dat merk bracht de ex-profvoetballer een heuse Peaky Blinders collectie uit met onder meer driedelige pakken, shirts en flatcaps.

POPULAIR NIEUWS