John Wick acteur verleid met Japanse whisky cocktail

Nieuws
dinsdag, 07 maart 2023 om 13:00
john wick 4 poster persbericht independent films
In een keiharde wereld is John Wick verwikkeld in een strijd op leven en dood. De vierde film rondom de fictieve huurmoordenaar komt eraan, waarin hij regelmatig whisky drinkt. De eerste film die je nu op HBO Max kunt kijken onthulde al dat het hier om een Blanton's Single Barrel Bourbon gaat, een van de eerste single barrel bourbons die 'commercieel' verkocht werd in 1984. In het echt heeft John Wick acteur Keanu Reeves een hele andere smaak: hij houdt van Japanse whisky en kan ook een whisky cocktail wel waarderen.
Reeves meldde dit toen hem in een interview tijdens de American Music Awards gevraagd werd wat zijn favoriete cocktail is. Hij antwoordde: 'Ik was onlangs in Tokio aan het werk en werd meegenomen naar een bar van een meester-cocktailmaker genaamd High Five. Hij maakte een soort subliem brouwsel met een rokerige mezcal en groene thee en een mysterieuze zoete likeur, gekoeld. Oh mijn god.'
De barman heeft hiermee een Japanse whisky-cocktail gemaakt genaamd Japanese Garden. Het is een mix van Midori, groene thee likeur, groene thee kruiden en whisky, bij voorkeur een goede single malt whisky. Over het algemeen wordt voor de cocktail een Yoichi single malt gebruikt. De groene cocktail wordt niet op veel plekken in Japan geschonken.

John Wick acteur vindt Japanse whisky heerlijk

Reeves zei verder tijdens het gesprek nog dat hij ontzettend groot liefhebber van Japanse whisky is. Hij meldt dat hij van 'motoren, typemachines, in een band spelen, leren, lezen, goede rode wijn en Japanse whisky' houdt. Het is een behoorlijke lijst met dingen waar hij van houdt, maar Japanse whisky kunnen wij in elk geval ook waarderen.
Het interview met John Wick acteur Keanu Reeves vond natuurlijk niet voor niets plaats. Binnenkort komt de nieuwe telg in de John Wick-franchise uit. De huurmoordenaar wordt in die serie al drie delen opgejaagd door andere moordenaars die de prijs op zijn hoofd willen claimen. Echt veel tijd voor Japanse whisky is er voor hem in deze films niet.
De eerste drie John Wick films met Keanu Reeves kijk je op HBO Max.
Beeld: Independent Films