Verbod: niet langer een (whisky)cocktail in de hand op Mallorca of Ibiza op straat

Nieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 8:00
dronken
Whisky zal niet het meest verkochte drankje zijn onder jongeren op Ibiza of Mallorca. Al zijn er altijd mensen die zich 'in gaan drinken' met sterke drank. Dat gebeurt niet langer op straat, want na veel overlast is alcohol voortaan verboden op straat.
De laatste paar jaar heeft de lokale bevolking van Ibiza en Mallorca veel te maken met overlast van toeristen. De Spaanse eilanden zijn namelijk erg populair onder jongeren en een aantal van hen verziekt het feest voor de rest.
Onder het 'genot' van alcohol, gaan jongeren geregeld helemaal los en dat loopt de spuigaten uit.

Waar mag nog alcohol worden gedronken?

Daarom is een eerdere wet uit 2020 nu aangescherpt. Voortaan mogen mensen alleen in aangewezen gebieden drinken en niet meer daarbuiten. Locaties waar het wel is toegestaan zijn restaurants, bars, clubs of hotels.
Wie op straat drinkt, riskeert een boete van 500 tot 1500 euro, wat voor jongeren een hoop geld kan zijn. Ook is het niet langer toegestaan om 'feestboten' vanaf deze plekken te laten vertrekken. Het verbod is van kracht sinds 11 mei, zo schrijft Nu.nl.

Dronken Nederlander poept op iemands hoofd

Vorig jaar ging er een video de hele wereld rond toen een Nederlandse toerist zich flink had misdragen op straat op Mallorca. De jongen was had zoveel gezopen dat hij in een dronken bui een slapende toerist op zijn hoofd had gepoept.
Het is slechts een van de vele incidenten die Ibiza en Mallorca tezamen rijk zijn en al langer waren mensen er helemaal zat van. Of de maatregelen effect gaan hebben, zal de toekomst moeten uitwijzen.
In bepaalde gebieden niet mogen drinken is niet hetzelfde als niet mogen drinken. En vaak vinden mensen mazen in de wet...
Time will tell.

Poll

En whisky...?

We blijven er op hameren: whisky is niet om te zuipen, of bedoeld om in te drinken. Geniet rustig van een glas (en vooral niet onder de 18 jaar).

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties