Voor meer dan 7000 euro heb je deze 58 jaar oude whisky

Nieuws
zaterdag, 07 september 2024 om 7:00
house of hazelwood the last trace whisky
‘Een van de meest bijzondere whisky's die ik ooit geproefd heb.’ Zo omschrijft Charles MacLean de nieuwe House of Hazelwood whisky. Er is een nieuwe 58-jarige expressie uitgebracht die door het leven gaat als The Last Trace.
Die naam is met opzet gekozen, want bij deze whisky is extreem veel sprake geweest van angel’s share.

De engelen hebben veel van de whisky gesnoept

Doordat de whisky zolang in vaten heeft gerijpt is er zoveel verdampt en hebben de engelen dus zoveel gesnoept (kun je ze ongelijk geven?) dat er bijna geen drank is overgebleven.
Het is voor het eerst dat een House of Hazelwood whisky te maken heeft gehad met zoveel angel’s share. Het laatste restje whisky is in ieder geval bijzonder oud en ook complex geworden.

Hoe smaakt House of Hazelwood: The Last Trace?

De whisky heeft de volgende tasting notes:
  • Geur: Geroosterde kokosnoot, leer, perkamentpapier
  • Smaak: Antiek karakter. Romig, wrang.
Over een afdronk is niets vermeld. Op de officiële website staan de bevindingen van Charles MacLean in een video die bekeken kan worden.

Zeer gelimiteerde en luxe whisky

De whisky is op 43,1 procent alcohol by volume gebotteld en kan nu via de officiële website besteld worden. Doordat er zo weinig van is én de whisky erg oud is, zit er wel een prijskaartje aan. The Last Trace kost 6000 pond. Omgerekend naar euro’s is dat iets meer dan 7000 euro. Er zijn slechts 65 flessen beschikbaar.

Distilleerderijen kampen met angel’s share

Onlangs maakte de Nederlandse distilleerderij Stokerij Twentse Ketels bekend dat er bij de laatste whisky-expressie die net uit is gebracht ook wat meer angel’s share was dan gepland. Een beetje is normaal, maar het moet niet te veel worden.
Bekijk in dit overzicht wat we nog meer over angel's share hebben geschreven.
Brulo - Wereldbol - Globebar - Hout - Bruin - Pytheas- 36 cm diameter Image
Brulo - Wereldbol - Globebar - Hout - Bruin - Pytheas- 36 cm diameter
EUR129
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS