Voormalig topsporter Jan Ullrich dronk ‘whisky als water’ en ging door diep dal

Nieuws
maandag, 11 september 2023 om 13:00
wielrennen
Voor de één is whisky levenswater, voor de ander zijn (bijna) dood. Dat laatste geldt voor Jan Ullrich, een voormalig Duitse profwielrenner, die ‘whisky als water’ dronk waardoor hij bijna ten onder ging.
Het nieuws wordt met de wereld gedeeld in aanloop naar eind november wanneer zijn documentaire Der Gejagte op Prime Video verschijnt. Het betreft een vierdelige documentaire, een reeks die verschijnt vlak voor de vijftigste verjaardag van Ullrich.
Voor de documentaire ging hij terug naar plaatsen waar hij in de jaren ’90 en begin 2000 grote successen heeft behaald. In 1997 won hij de Ronde van Frankrijk, in 1999 won hij de Ronde van Spanje en in 2000 de Olympische wegwedstrijd. In 2002 viel het doek toen hij betrapt werd op doping.

Cocaïne en whisky gingen erin als pap

Vijf jaar geleden ging hij door een heel diep dal. 'Het was leven of dood. Het ging echt niet goed. Ik heb massa’s cocaïne genomen, dronk whisky als water, was erg dicht bij de dood', vertelde de Duitser bij de voorstelling van de docu in München, waar hij voor het eerst sinds lange tijd in het openbaar verscheen.
Hij is zich ervan bewust dat hij allerlei fouten heeft gemaakt in zijn leven, maar heeft daar nu vrede mee. Door zijn fouten denkt hij als mens gegroeid te zijn en hij hoopt dat mensen straks na het zien van de documentaire zich een beetje beter in hem kunnen verplaatsen.
De vraag is natuurlijk: wat voor whisky dronk Ullrich?!

Nooit goed om whisky te zuipen

We zeggen het al zo vaak: whisky is niet om te zuipen, maar om te proeven!
Vooral tijdens dit soort warme dagen is het van belang om goed water te blijven drinken en whisky met mate te nemen. Wat voor verkoeling kan zorgen is bijvoorbeeld een whiskycocktail.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS