Vraag Maar Raak: Wat is je ultieme whisky tip voor dit najaar?

Nieuws
vrijdag, 23 augustus 2024 om 15:00
compass box
De vakantie is voor de meeste mensen bijna voorbij en dan start het werkende leven weer. De temperaturen gaan vanzelf weer naar beneden op een gegeven moment en dat brengt ons bij de volgende vraag: Wat is je ultieme whisky tip voor dit najaar?

Daan

Mijn tip gaat richting slijters en importeurs. Op vakantie in Zweden heb ik de Zweedse High Coast whisky geproefd. Batch 13 heeft een hele volwassen sherry karakter. Vanuit Zweden zijn alleen de Macmyra whisky's bekend en in Nederland verkrijgbaar, maar High Coast zou zeker een goede aanvulling zijn hierop.

Hessel

Er zijn veel tips te bedenken voor het najaar. Mijn tip is een botteling van Cley waar ik al tijden naar uitkijk. Deze herfst komt er een Cley single malt uit die gerijpt heeft in een voormalig Ledaig vat. Een jaar geleden heb ik de spirit die in het vat rijpte geproefd en ik was weggeblazen. Wat een smaak! Ik haal voor de feestdagen in ieder geval een flesje of twee.

Ilse

De nieuwe core range van Compass Box is bekend. Het ziet er weer gelikt uit. De Orchard House en de Peat Monster zijn natuurlijk wel al bekend. Maar de nieuwe Nectarosity en de Crimson Casks maken mij wel weer heel nieuwsgierig! Ik kijk er naar uit.

Rox

Ik vind het wel leuk om geen usual suspect als tip te geven. Voor nu zou ik zeggen, probeer eens iets van Glenglassaugh. Dat is een merk dat vorig jaar vernieuwd is en echt iets voor de meer experimentele drinker.
Meer weten van onze Vraag Maar Raak? Bekijk dan dit overzicht. Doe vooral ook leuk mee in de reacties onder de artikelen.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR26.38
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS