Dit is bekend over de nieuwe drieluik van de Blood Oath Trilogy bourbonreeks

Nieuws
vrijdag, 23 augustus 2024 om 19:00
blood oath third edition whiskey
Elke drie jaar verschijnt er een nieuwe drieluik van de Blood Oath Trilogy bourbonreeks van Lux Row Distillers. De zeer gelimiteerde serie is nu toe aan haar derde release met daarin Pacts 7,8 en 9, oftewel de Blood Oath Trilogy - Third Edition.

Elke drie jaar een nieuwe set

Lux Row Distillers brengt elk jaar een nieuwe expressies in de reeks 'Pacts' uit. Van de releases die elk jaar uitkomen, wordt een deel achtergehouden om uiteindelijk in een Blood Oath Trilogy terecht te komen. Elke drie jaar verschijnt eer zo'n set, waarbij dit jaar het derde deel uitkomt.  
John Rempe, Master Distiller bij Lux Row, vertelt dat Blood Oath een passieproject van hem is. Hij kijkt er altijd weer naar uit om het speciale drieluik van bourbons samen te stellen en uiteindelijk als set uit te brengen.
'Elk nieuw Pact brengt alles samen wat ik leuk vind aan het creëren van memorabele bourbons - van de unieke blends tot de vatlagering.'

Wat zit er in de Blood Oath Trilogy- Third Edition bourbonset?

Pact 7, 8 en 9 van Lux Row Distillers vormen de set die binnenkort uitkomt. Elke fles bevat een blended bourbon die gebotteld is op 98,6 proof (49,3 procent alcohol by volume). Welke drank er precies in de blends zit is geheim, maar er zijn wel wat details over de dranken bekend.
Blood Oath Pact 7
Dit is een blend van een 14 jaar oude rye bourbon en twee 8 jaar oude rye bourbons. De finish heeft plaatsgevonden in Sauternes vaten. Wat betreft de smaak geeft de whiskey tonen van karamel, eikenhout, honing, abrikozen en perziken.
Blood Oath Pact 8
Deze expressie bestaat uit een 14 jaar oude rye bourbon, een 11 jaar oude rye bourbon en een 8 jaar oude rye bourbon. De drank heeft een finish in Calvados vaten voor fruitige tonen van appels en peren met vanille, kaneel en chocolade.
Blood Oath Pact 9
De derde in het drieluik is een blend van een 16-jarige rye bourbon, een 12-jarige rye bourbon en een 7 jaar oude bourbon. Deze drank is gefinisht in Oloroso sherryvaten. Het geeft de drank een smaakprofiel met tonen van zoete kersen, rijp fruit en kruidige tonen.

Gelimiteerde oplage

De Blood Oath Trilogy -Thirs Edition komt in september in gelimiteerde oplage uit. In totaal zijn er 1400 sets te koop die per stuk 799,99 dollar kosten (omgerekend ongeveer 700 euro).
Of de sets ook in Nederland te koop aangeboden worden, is niet bekendgemaakt. Op de website van Blood Oath is alleen voor verkooppunten in de Verenigde Staten te kiezen.
whiskyglas Diamant whiskey glazen set van 2 water / sap tumbler gekanteld scotch glas 300 ml whisky glas modern look glaswerk voor bourbon / rum / bar tumbler Image
whiskyglas Diamant whiskey glazen set van 2 water / sap tumbler gekanteld scotch glas 300 ml whisky glas modern look glaswerk voor bourbon / rum / bar tumbler
EUR54
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS