Whisky liefhebbers opgelet: unieke whiskytasting in een fort op komst

Nieuws
door Monkey
woensdag, 20 september 2023 om 17:00
chichibu 1
Zet zaterdag 18 november 2023 maar alvast in je agenda. Dan organiseert Whiskyjongens namelijk een whiskytasting op een unieke locatie. Het Fort bij Vechten wordt dan het toneel van veel lekkere drams.
Whiskyjongens is altijd op zoek naar mooie locaties voor whiskyproeverijen en heeft deze nu gevonden in het Fort bij Vechten. Het fort biedt niet alleen plek voor whiskyliefhebbers die van een goede whisky willen genieten, er is ook een stukje van de Nederlandse geschiedenis te bewonderen. Het fort werd namelijk gebouwd in 1870 als onderdeel van de fortenkringen om Utrecht en is onderdeel van Unesco Werelderfgoed.
Whiskyjongens is ontzettend blij met de speciale locatie die een rijke geschiedenis heeft. Eigenaren Kees en Alex melden het volgende over het Fort: ‘Het is hét voorbeeld voor een fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie’. Omdat het zo’n bijzondere locatie is, heeft Whiskyjongens de presentatie van de whiskytasting aangepast op de sfeer in het fort.

Wat mag je verwachten van de whiskytasting in Fort bij Vechten?

Een whiskytasting kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder goede drams. Er staat een aantal whisky’s op het menu die dag, maar die houdt Whiskyjongens nog even geheim. Wel is bekendgemaakt dat er een aantal hele bijzondere whisky's tussen zit. Zo staan onder andere een first spirit ervaring en bijpassende hapjes op het programma.
Een ticket voor de whiskytasting in Fort bij Vechten kost 69,- per deelnemer. Het aantal tickets is beperkt, dus als je erbij wil zijn moet je snel zijn. Bestellen doe je hier.
Je kunt bij de tasting ook een rondleiding in het Fort bij Vechten boeken. Hiervoor zijn aparte tickets te koop van 10,- per stuk. Deze rondleiding vindt plaats voordat de whiskytasting plaatsvindt en start om 13:00 uur. De whiskytasting trapt af om 14:30 uur.
Het adres van Fort bij Vechten is Achterdijk 12 in Bunnik, waar ook genoeg parkeergelegenheid is. Whiskyjongens geeft iedereen als tip mee om vooraf eens een kijkje te nemen in het Waterliniemuseum op Fort Vechten. Ook raadt de organisatie aan om vooraf te lunchen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties