Whisky uit de Tweede Wereldoorlog nu te bewonderen in 2 hotels

Nieuws
zaterdag, 03 februari 2024 om 15:00
the macallan reach
Je moet er even voor naar Schotland, maar als je in de buurt bent van het Meldrum House Country Hotel & Golf Course of Gleneagles, loop dan even naar binnen. Want bij deze twee plekken is een The Macallan fles te vinden die gemaakt is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zo meldt The Scottish Post.
Het is een uniek gezicht: The Macallan 1940 The Reach. Het gaat om een 81-jarige fles waarvan het uiterlijk zeer opvallend is. De whiskyfles heeft niet alleen van zichzelf al een bijzonder uiterlijk, maar wordt letterlijk op handen gedragen. Twee handen dragen de fles en een derde reikt naar de dop.
Deze whisky is gedistilleerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, namelijk in 1940. En omdat de whisky pas in 2022 gebotteld is, is het dus zo klaar als een klontje dat de godendrank WOII heeft overleefd. De whisky wordt nu omschreven als de oudste ter wereld. Hij heeft 81 jaar mogen rijpen voordat deze de fles in ging.
Wereldwijd zijn er maar 288 flessen gebotteld van de whisky, wat dit een unieke en moeilijk te vinden whisky is. Twee van die flessen zijn nu dus te vinden in de hotels in Schotland om te bewonderen en bij een van de hotels kun je de whisky ook proeven.

The Macallan The Reach is op deze plek ook te proeven

Het hotel in Aberdeenshire heeft een bijzondere plek voor The Reach. In de kelder van het hotel is de Whisky Club te vinden, met daarbij alle kluizen van leden van de club. In een van de wanden is een speciale kast gemaakt waar nu The Macallan The Reach schittert.
De fles whisky staat achter slot en grendel, maar kan tevoorschijn getoverd worden voor mensen die een dram willen proeven. Het hotel geeft aan dat de liefhebber daar wel even voor in de buidel mag tasten. ‘Als we de fles open zouden maken en een dram zouden verkopen, zou dit meer dan 8000 pond per slok kosten.’
Je hoeft niet per se een slokje te kopen om de fles te bewonderen, meldt Jordan Charles, managing director van Medrum House Country Hotel. Iedereen is welkom om het hotel te bezoeken en de fles te bekijken.
Foto: The Macallan

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties