Dit is waarom Wolfburn whisky zo populair is

Best of
zaterdag, 03 februari 2024 om 17:00
wolfburn langskip
Er zijn enorm veel whisky's op de markt en bij whisky denken veel mensen al snel aan Schotse whisky. Een relatief jonge distilleerderij uit dit land is Wolfburn whisky die in een korte periode enorm populair is geworden. We geven je dan ook 3 redenen waarom Wolfburn zo populair is.

Kwaliteit

De Wolfburn distillery is sinds 2013 weer actief. Het is dus een relatief jonge distillery. We laten hiermee buiten beschouwing dat er in 1821 al een Wolfburn distillery in Thurso stond. Het gaat Wolfburn niet om kwantiteit. De mensen daar in de distilleerderij maar één ding en dat is hele goede whisky maken. 
De eerste spirit die in 2016 uitkwam won dan ook meteen een gold medal for excellence en dat was niet de laatste medaille die binnen werd gehaald. Door heel bewust bezig te zijn met het hele proces ontstaat er een breed scala aan goede en  tegelijk ook verschillende whisky’s. Zo is er sprake van een vrij lange fermentatie, rustige distillatie, wordt er gebruik gemaakt van goede en zuivere grondstoffen én wordt er vooral goed nagedacht over het gebruik van de verschillende vaten. 
Kortom, het enthousiasme van de makers proef je terug in elke dram! 

Veel speciale uitgaves

Naast het kernassortiment is Wolfburn ook bekend door allerlei speciale uitgaves. Bij speciale feestdagen zoals Vaderdag, Kerstmis en bijvoorbeeld Valentijnsdag komt Wolfburn met speciale uitgaves.
Deze whisky's zijn allemaal net even anders, waarbij andere vaten zijn gebruikt en dat resulteert in kleinere oplages.
Wolfburn kent ook de Kylver series. Hiervan zijn er inmiddels 11 van op de markt gebracht. Deze whisky's zijn allemaal vernoemd naar runenletters van de Vikingen. Deze flessen zijn ongelofelijk populair en bij iedere uitgave ook heel snel verkocht.
Daarnaast brengt Wolfburn regelmatig small batches uit. Deze rijpen vaak zo’n jaar of 7 in verschillende vaten en worden gebotteld op 46% alcohol by volume. Hierdoor is er voor vrijwel ieder smaakprofiel een mooie whisky te vinden.

Goede en betaalbaar kernassortiment

Wolfburn heeft een kernassortiment van 4 whisky’s die stuk voor stuk hele goede whisky’s zijn. Dat is niet het enige, want ze zijn ook nog eens normaal geprijsd. Dat zorgt ook voor populariteit. Als je op zoek gaat bij een lokale slijter, dan betaal je tussen de 40 en 50 voor een fles. Dit staat in contrast met andere nieuwe distilleerdereijen waar al snel 80 euro wordt gevraagd voor een 3 jaar oude whisky inmiddels gemeengoed is geworden. Alle drams zijn non-chill filtered en niet bijgekleurd.
Het kerstassortiment hebben we voor je op een rij gezet hieronder. Wolfburn is te koop bij whiskyspeciaalzaken, maar kan ook online besteld worden.
Aurora
Deze is voor de sherry liefhebbers. Aurora wordt gerijpt in een combinatie van bourboun en oloroso vaten. Dat zorgt voor een mooie zoete whisky met veel fruit, noten en een heel klein beetje kruidigheid. Je koopt deze dram bij een whiskyspeciaalzaak.
Morven
Deze whisky is gestookt met (licht) geturfde mout. Daardoor is er uiteraard rook en turf aanwezig, maar niet overdreven veel. Verder proef je appel, graan, vanille en ook weer wat kruidigheid. In de afdronk komen turf en rook wat meer naar voren.
Northland
Deze whisky heeft gerijpt in ex-Islay vaten. Hierdoor krijgt de whisky een klein beetje rook mee. Verder komen hier smaken naar voren als honing en chocola, maar tegelijk is ook de typische Wolfburn fruitigheid.
Langskip
Waar de andere flessen op 46% alcohol by volume in de fles gaan, gaat de Langskip op 58% in de fles. Dit geeft uiteraard veel meer smaak, maar zal sommigen naar het waterpipetje doen grijpen.
Zoet, rozijnen, gedroogde appel, dadels en veel karamel en vanille in de afdronk.
Lees hier wat we allemaal nog meer over Wolfburn geschreven hebben.

Poll

POPULAIR NIEUWS