Whisky van Ballindalloch Distillery met veel enthousiasme ontvangen

Nieuws
maandag, 12 februari 2024 om 11:00
ballindalloch whisky
De whisky’s van Ballindalloch Distillery, Speyside whisky’s, zijn met veel enthousiasme onthaald tijdens het Hielander Whisky Festival in Alkmaar. Iets met warme broodjes en een toonbank.
Afgelopen vrijdagavond was het zover: toen was de officiële onthulling van de whisky’s van Ballindalloch Distillery in de Grote Sint-Laurenskerk. Een spannend moment, waar reikhalzend naar uitgekeken werd.

'Ik houd van Nederland'

Speciaal voor dit moment is Guy MacPherson-Grant, eigenaar van Ballindalloch Distillery, overgekomen uit Schotland. In een exclusieve reactie aan Whisky Monkeys vertelt hij: ‘We hadden veel landen om uit te kiezen, Engeland, Duitsland; ze wilden ons allemaal wel hebben voor de officiële lancering, maar ik houd van Nederland.’
Qua timing kwam het perfect uit om de wereldprimeur naar Nederland te brengen. Het festival in Alkmaar trekt veel publiek en is de eerste van de grote festivals in het land in het voorjaar. Daarbij heeft MacPherson-Grant, die overigens de achterkleinzoon is van de oprichter van Cragganmore, veel Nederlandse vrienden.
‘Ik houd er van om “Dank je wel” te zeggen,’ glundert hij.

Drie expressies van Ballindalloch Distillery

Voor het festival in Alkmaar waren er drie expressies mee: Vintage release (2015), Single cask bourbon cask, Single cask sherry cask.
Volgens Frank Handgraaf, van Whisky Import Nederland, was afgelopen weekend een ‘gekkenhuis’. ‘Het is altijd spannend en je weet niet wat je precies kan verwachten, maar de ontvangst is enorm positief,’ zegt hij in reactie met Whisky Monkeys.
En de whisky zelf? Die is volgens whiskyliefhebbers écht goed. Peter Linting (33) proefde de Single cask bourbon variant al: 'Het is een mooie whisky met een duidelijk Speyside karakter. De whisky is cask strength op 59,2 procent. Met een druppeltje water bij komen er veel fruit notes bij.'
De whisky's zullen ergens binnenkort beschikbaar worden voor rond de 140 euro.
Meer weten over het festival in Alkmaar? Lees dan ook ons verslag terug van een fijne zaterdagmiddag. En houd de agenda in de gaten met de rest van de festivals in Nederland en België.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties