Kenny Macdonald: ‘Veel studenten in Duitsland kopen samen een fles whisky’

Nieuws
maandag, 12 februari 2024 om 9:00
dram mor
Wat doe je als je een bijzondere whisky wilt proeven, maar het geld niet hebt voor een dure fles? Dan kun je de krachten bundelen, iets wat in Duitsland de normaalste zaak van de wereld is.
Dit weekend vond Hielander Whisky Festival plaats in Alkmaar en daar waren veel standhouders. Dat betekent dat er ook flink wat mensen uit de whisky-wereld waren ingevlogen om zelf hun merk(en) te vertegenwoordigen.
Eén van de aanwezigen was Kenny Macdonald, medeoprichter van Dràm Mòr, Hij had veel van zijn onafhankelijke bottelingen bij zich en sprak daar uitbundig over. De flessen van zijn merk verschillen in prijs. Sommige flessen zijn rond de 120 euro (geturfde whisky’s zijn duurder dan de niet geturfde) en andere meer rond de 80 euro.

'Whisky is om te drinken'

Hij wil de prijs schappelijk houden, zodat veel mensen ervan kunnen genieten. ‘Whisky is om te drinken,’ zegt hij dan ook steevast. Maar wat doen mensen die een fles van 120 euro niet kunnen betalen?

Samen een flesje kopen

Macdonald legt uit dat hij in Duitsland ziet dat het regelmatig voorkomt dat de krachten gebundeld worden. ‘Veel studenten in Duitsland kopen samen een fles whisky. Een fles is dan alleen misschien niet betaalbaar, maar met drie mensen wordt dat ineens wel mogelijk. En dat is toch mooi? Je kan beter een bodempje hebben van een goede fles whisky dan dat je alleen geld neerlegt voor iets wat rommel is.’
Dus Nederlandse en Belgische studenten: that’s the spririt! Samen een bedrag neerleggen om dan een mooie dram te kopen.

'Beter in vaten investeren'

Op de vraag of de flessen van Dràm Mòr bedoeld zijn om te drinken of ook als belegging gezien gezien kunnen worden, vreest hij een beetje van beide. Hij ziet het liefst dat zijn whisky’s gedronken worden, maar sluit niet uit dat sommigen het als belegging gebruiken. Al kan hij dat niet aanraden. ‘Je kunt beter in vaten investeren als je daar veel rendement uit wilt halen.’
Meer weten over het Hielander Whisky Festival? Lees dan ons verslag.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties