Woodford Reserve onthult 2024 Batch Proof whisky

Nieuws
maandag, 12 februari 2024 om 13:00
woodford reserve
Het Brown-Forman merk Woodford Reserve heeft een nieuwe limited edition whiskey uitgebracht. Het gaat om een jaarlijkse release van de Woodford Reserve Batch Proof 2024 whiskey die op een wat hoger alcoholpercentage dan normaal gebotteld is.
Waar Woodford Reserve normaal gesproken zijn whiskeys bottelt op 90,4 proof, oftewel 45,2 procent alcohol by volume (ABV), is deze expressie op 121,2 proof (60,6 procent ABV) de fles in gegaan. Dit is voor deze expressie de vatsterkte. Het hoge alcoholpercentage maakt de whisky meteen een van de sterkste die ooit uit de distilleerderij in Kentucky zijn gekomen, al is deze iets minder sterk dan de voorgaande Batch Proof expressie (die is gebotteld op 62 procent).
Elizabeth McCall, meesterdistilleerder bij Woodford Reserve, vertelt meer over de reden van het hoge alcoholpercentage. ‘Vaten die afkomstig zijn van de bovenste verdiepingen van onze met warmte gerecyclede magazijnen hebben de neiging om een hogere-proof presentatie te bezitten, waaronder deze limited edition batch.’

Wat is de Woodford Reserve Batch Proof 2024 whiskey?

De whiskey komt in totaal uit meer dan 100 verschillende vaten die elk een andere productiedatum hebben. De vaten komen ook uit andere magazijnlocaties volgens Woodford Reserve.
De whiskey heeft de volgende tasting notes:
Neus: Aroma’s van vanille, bruine suiker, pecannoten, tropisch citrusfruit, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
Smaak: Tonen van zoet geroosterd eikenhout, hints van cacao, rijpe ananas, gedroogde aardbei, gevolgd door tonen van bessen.
Afdronk: Gedroogde aardbeien, geroosterd eiken en honing.
De Woodford Reserve Batch Proof 2024 whiskey is al te koop met een adviesverkoopprijs van 150 dollar. Omgerekend is dit ongeveer 120 euro. De whiskey is in de Verenigde Staten en wereldwijd in geselecteerde markten te koop. Dat betekent dat de fles niet in de standaard schappen terecht komt.
Onlangs kwam Woodford Reserve nog met een gratis e-book. Dit boekje vertelt je naast allerlei modetips hoe Woodford Reserve te werk gaat tijdens het maken van de whiskeys.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties