Whiskyfestival Gent heeft primeur voor nieuwe vatencollectief uit België

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 17:00
patrick ludwich
Begin oktober is het tijd om naar België te gaan, want in Gent wordt een mooi festival georganiseerd: Whisky Festival Gent. Dit festival heeft een primeur, want er is een nieuw initiatief op komst voor vaten.
Het gaat om het programma Rent a Cask, een initiatief van whiskyliefhebber Patrick Ludwich en de Belgische distilleerderij Wave Distill.

Aanwezig op Whisky Festival Gent

Tijdens Whisky Festival Gent zal er een stand aanwezig zijn van maar liefst vijf meter waarbij mensen terecht kunnen omtrent vragen over Rent A Cask of zich misschien zelfs al willen inschrijven om gebruik te maken van de nieuwe dienst.

Wat is Rent A Cask?

Wat Rent A Cask inhoudt, kun je uitgebreid lezen in ons eerder geschreven artikel: Nieuw whiskyinitiatief laat Nederlanders en Belgen een whiskyvat huten.
In het kort komt het erop neer dat je een whiskyvat huurt, waarmee je eigenaar wordt van de drank die erin rijpt en niet zozeer het vat zelf. De spirit die in het vat gaat, is afkomstig van een Belgische distilleerderij. En zo kun jij straks op een unieke en leuke manier eigenaar zijn van je eigen Belgische botteling.

Liefde voor whisky’s van eigen bodem

Zoals Ludwich zou zeggen: ‘Let’s be more chauvinisic!’ Want volgens hem is het veel spannender om een vat van eigen bodem te laten rijpen dan per se een Schots vat.
Hij is dan ook al jarenlang vertegenwoordiger van Belgische whisky’s en andere spirits, wat hij doet vanuit zijn onderneming Whisky van België.
Mensen die benieuwd zijn naar de mogelijkheden, kunnen dus naar Whisky Festival Gent gaan. ‘Alle spirits die mogelijk zijn, kunnen geproefd worden en er zullen voorbeeldvaatjes aanwezig zijn,’ vertelt Ludwich in reactie met Whisky Monkeys.

Wat gaat er nog meer gebeuren op de stand?

De stand is niet enkel bedoeld voor Rent A Cask. Ook zal een deel gebruikt worden om de spirits te promoten van Wave Distill. En tevens zullen de producten van 40 Bottles aanwezig zijn ‘waaronder twee gebottelde kant en klare whiskycocktails,’ aldus Ludwich.
40 Bottles is het whiskymerk dat hij als onafhankelijke bottelaar op de markt heeft gebracht.
Wie een kaartje wil voor het festival zelf kan dit kopen via deze link.

POPULAIR NIEUWS