Teeling komt met een whiskey die een tequila cask finish heeft gehad

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 7:00
teeling tequila cask distillery exclusive whiskey
Het Ierse bedrijf Teeling experimenteert volop met whiskeys en cask finishing projecten. Een nieuwe expressie die nu is uitgekomen is de fles Teeling Distillery Exclusive Tequila Cask.
De distilleerderij, die gevestigd zit in de Ierse stad Dublin, noemt de nieuwe whiskey een van de 'meest opwindende bottelingen’ die tot dusver is uitgebracht in de Distillery Exclusive Range.
Zo schrijft de distilleerderij het volgende:
‘Deze release volgt op de unieke reeks van eerdere bottelingen van Teeling Whiskey Distillery Exclusive, die allemaal gericht waren op unieke houtsoorten, waaronder Chestnut Casks, Hungarian Virgin Oak, Chinkapin American White Oak, Black Forest Vermouth Casks en zelfs inheems Iers eiken.’

Hoe smaakt de Teeling Distillery Exclusive Tequila Cask whiskey?

De tasting notes van de wiskey zijn bekend en die zijn als volgt:
  • Geur: ‘Uitbarstingen van abrikoos, heide & honing, gekarameliseerde sinaasappel, vermengd met hints van gekonfijte amandelen.’
  • Smaak: ‘Agave, butterscotch, golden syrup, nootmuskaat, witte vruchten.’
  • Afdronk: ‘Lange, luxueuze afdronk met toetsen van cederhout, kruiden en zoete honing.’
Verder is de whiskey gebotteld op 46 procent alcohol by volume.

Waar is de whiskey te koop?

De nieuwe fles whiskey is nu exclusief te koop in de webshop van de distilleerderij. Het prijskaartje is 60 euro, exclusief verzendkosten. Het is overigens mogelijk om het etiket van de fles te personaliseren, voor jezelf of iemand anders. Uiteraard zijn hier kosten mee gemoeid.
Wat dit kost, wordt er niet bij vermeld.
Er liggen momenteel allerlei vaten te rijpen bij de Ierse distilleerderij. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel aanwezig. Dat vertelde Adam Wall, Distillery Brand Ambasador bij Teeling, ons, toen we vorig jaar een rondleiding hadden Dublin. Het interview met hem kun je teruglezen via deze link. En hier staat ons verslag van het bezoek aan de distilleerderij.
Wat is jouw favoriete Teeling whiskey? Laat het ons vooral weten in de comments.

POPULAIR NIEUWS