Whiskyliefhebbers uit 1974 kunnen nu een zeldzame fles uit hun jaar scoren

Nieuws
zaterdag, 27 juli 2024 om 16:00
glenglassaugh 49 years old whisky
De Travel Retail winkels op luchthavens hebben er een exclusieve whisky bij van bijna een halve eeuw oud. Het gaat om de Glenglassaugh 49 Years Old whisky uit de Serpentine Coastal Cask Collection. Liefhebbers die er een willen, moeten snel zijn. De expressie is namelijk erg gelimiteerd, zo meldt GTR Mag.
De nieuwe Glenglassaugh single malt whisky is gedistilleerd op 20 maart 1974. De spirit is vervolgens in een enkel Pedro Ximénez hogshead vat gegaan (met vatnummer 3799). Daarna is de drank op 7 mei 2024 op 49- jarige leeftijd gebotteld met een alcoholpercentage van 44,4 procent.
De whisky wordt door de Schotse distilleerderij als een toonbeeld van zeldzaamheid en exclusiviteit omschreven. Ffion Fitzgerald, interim marketing director GTR bij Brown-Forman, vertelt dat de Glenglassaugh 49 Year Old Whisky niet zomaar een expressie is, maar 'een reis door de tijd'.
'Elke slok omvat de essentie van Glenglassaugh's unieke kustterroir en onze niet aflatende toewijding aan kwaliteit.'

Wat is de Glenglassaugh 49 Years Old Whisky?

De nieuwe whisky van Glenglassaugh heeft door de manier van stoken en de rijping aan de Schotse kust een kenmerkend karakter voor de distilleerderij gekregen. De drank is bijvoorbeeld gestookt met mineraalrijk bronwater dat door kalksteen en zandsteen stroomt.
In combinatie met de rijping in warenhuizen aan de kust en de invloed van de PX vaten heeft de drank een rouge gouden kleur gekregen en onderstaande tasting notes:
  • Neus: Stroop, kaneel en kersen met pruimenwijn en wierook met een bloesemhoning en tropische tonen.
  • Smaak: Pruimen en kersen compote met key lime, citroen, truffel, pure chocolade en zeezout.
  • Afdronk: Onbekend

Glenglassaugh 49 Years Old Whisky naar select aantal Travel Retail winkels

De whisky is niet in de gemiddelde slijterij te vinden, maar exclusief gebotteld voor de Travel Retail winkels. Op de luxe houten verpakking van de whisky staat 'Travel Retail Exclusive' gegraveerd.
Omdat het een exclusieve en zeer gelimiteerde release is met slechts 190 flessen wereldwijd, is er een extraatje bij de fles gedaan.
Dit is een miniatuurflesje van 5 centiliter, waardoor liefhebbers de drank kunnen proeven zonder de fles open te maken. Het is iets wat je vaker ziet, ook bijvoorbeeld bij Clonakilty.
Naar welke Travel Retail locaties de nieuwe Glenglassaugh expressie allemaal beschikbaar is, is niet bekend. Wel is bekend dat hier de Heinemann Travel Retail locatie in Duitsland bij hoort. Op deze locatie wordt een prijs aangegeven van 9699,90 euro.
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen Image
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen
EUR38.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS