Whisky tip: Glenglassaugh 12 Years uit de Schotse Hooglanden

Nieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 12:00
glenglassaugh bordjes
Het is vandaag weer tijd voor een whisky tip. Ben jij op zoek naar een lekkere en betaalbare whisky uit de Schotse Hooglanden? Dan raden we je vandaag Glenglassaugh 12 Years aan. Een whisky die je al voor minder dan vijf tientjes op de kop tikt.
In de Schotse Hooglanden vind je de Glenglassaugh distilleerderij tussen de zandbanken van Sandend Bay. Afgelopen jaar zijn er meerdere expressies op de markt gebracht, waaronder deze 12-jarige. Het gaat om een ‘single malt whisky uit Schotland, met een rijke geschiedenis en een volle smaak van honing, vanille en rijpe perziken. Met hints van kruiden en eikenhout zorgt deze whisky voor een evenwichtige en verfijnde beleving,’ aldus Topdrinks.
Sommigen spreken zelfs van pistache en dadels die je kunt proeven of slagroom en kers. Dat klinkt als een mooie dram voor de lente.

Een whisky tijdens de ondergaande zon

Ter viering van de nieuwe expressies werd er vorig jaar een evenement georganiseerd in Zandvoort. Daar was een whiskydiner in de duinen, wat een hele bewuste keuze was.
Zo schreef Theo in zijn verslag het volgende:
‘Het nieuwe kernassortiment van Glenglassaugh is al even geleden uit de doeken gedaan, maar was nog niet in ons land gelanceerd. Drie nieuwe expressies, de Glenglassaugh Sandend, Portsoy en de 12 Year Old, vervangen de Revival, Evolution en Torfa whisky's. Om de komst van de nieuwe whisky’s in Nederland te vieren is een bijzondere plek gekozen. Pal aan de zee die de ons land met Schotland verbindt ligt Bodhi Beach: een strandpaviljoen waar je de zon in de zee kunt zien zakken en gelijktijdig in de richting kijkt van de Glenglassaugh Distillery.'
Mocht je er één kopen: Sláinte.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS